MIHAJLOVIĆEVA: Ne sme niko nikog da blokira - nema više protesta taksista!

Autor: Tanjug

Vesti

11.05.2018

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, izjavila je da je sa taksistima dogovoreno da nema više protesta, a zadatak države je da napravi okvir da svi mogu da rade pod istim uslovima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Mihajlovićeva o rešenju problema taksista

- Najveći broj taksista su profesionalci, koji su tu da pruže uslugu građanima. Ne sme niko nikog da blokira, i oni koji su juče blokirali grad ne predstavljaju svih 6.500 taksista - rekla je ona gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

Mihajlovićeva je rekla da će se rešiti pitanje firmi kao što su Uber ili KarGo, koje će morati da se registruju i da posluju u skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

- Danas se oni registruju i rade po nekim drugim zakonima, a bave se istim poslom kao i taksisti, i to je nešto što ćemo rešiti, ali zbog toga ne sme biti blokiranja ulica - rekla je ona. 

Mihajlovićeva je dodala da će u rešavanje problema na koje ukazuju taksisti biti uključene sve nadležne institucije, uključujući Ministarstvo trgovine i Poresku upravu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading