MALI SE SASTAO SA SKOTOM: Ambasador SAD oduševljen novim izgledom parka Ušće!

Autor: beograd.rs

Vesti

07.05.2018

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas u Starom dvoru sa ambasadorom SAD u Srbiji Kajlom Skotom, sa kojim je razgovarao o projektima i investicijama koje se sprovode u Beogradu, kao i o projektima koji će biti realizovani u narednom periodu.

RepublikaFoto: beoinfo.rs

Siniša Mali je ambasadoru Skotu predstavio projekat izgradnje gondole koja će povezivati Kalemegdan i park Ušće, novog savskog mosta i mosta na Adi Huji, ali i tunela koji će ići od Savskog amfiteatra do Palilule, čime će se rešiti problem saobraćajnih gužvi u centru grada.

Mali i Skot su razgovarali i o projektu "Beograd na vodi", a gradonačelnik je najavio da će se stanari u prve dve zgrade useliti u junu. On je dodao i da se radi na uklanjanju šina od Pančevačkog mosta do Beograda na vodi, kao i da će one biti uklonjene do oktobra ove godine, nakon čega će taj prostor biti pretvoren u linijski park.

Ambasador Skot je rekao gradonačelniku da može da bude ponosan na to što je doprineo promeni lica Beograda i istakao da je oduševljen nedavno otvorenim Muzejom savremene umetnosti, kao i novim izgledom parka Ušće.

Američki ambasador je istakao i da američke kompanije imaju veliku podršku Grada Beograda, kao i da se najveća od njih, Ball Packaging, kontinuirano širi i da nastavlja da  izvozi svoje proizvode. On je naveo i da je Ambasada SAD donirala sredstva bolnici "Dragiša Mišović" za operacionu salu, kao i sredstva za izgradnju dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Sopotu.

Takođe, jedna od tema sastanka bila je i inicijativa da holivudski glumac srpskog porekla Karl Malden dobije svoje spomen-obeležje u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
robinhude84

07.05.2018 11:26

Raduje nas da se i vama svidja Usce!

Petar986

07.05.2018 11:30

Mali je svetski covek i odlican gradonacelnik!

Kač

07.05.2018 11:30

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas u Starom dvoru sa ambasadorom SAD u Srbiji Kajlom Skotom.

Maša

07.05.2018 11:31

Imamo dosta kapitalnih projekata koji su uradjeni poslednjih godina i koji predstavljaju pravi reprezent Beograda