VESIĆ: Divlje deponije su najveći problem u Beogradu!

Autor: Beoinfo

Vesti

27.04.2018

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je danas akciji čišćenja i uređivanja naselja Besni fok na teritoriji opštine Palilula.

Foto: beograd.rs
Goran Vesić prisustvovao u akciji čišćenja

- Nalazimo se na jednoj od najudaljenijih tačaka od centra grada, gde ljudi, nažalost, nemaju sve prednosti i pogodnosti mnogih drugih građana. U ovom naselju ima dosta problema, a jedan od najvećih je „divlja” deponija koja je pravljena skoro pedeset godina i koju niko do sada nije čistio. Ovo će biti jedna od 25 deponija koje su uklonjene u prvih devet dana akcije - rekao je Vesić.

Gradski menadžer je podvukao da su građani predložili čišćenje čak 350 deponija, što je pokazatelj veličine ovog problema u Beogradu. On je najavio i izmene zakonskih propisa, koji bi predvideli strožije kažnjavanje autoprevoznika koji odlažu građevinski materijal mimo Vinče, gde je to predviđeno i gde će u budućnosti biti izgrađeno postrojenje za preradu ovog otpada, kako bi on mogao biti ponovo upotrebljen.

- Takvi prekršioci moraju biti kažnjavani oduzimanjem kamiona. U protekle tri i po godine očišćeno je 2.000 "divljih" deponija u Beogradu, procenjuje se da ih ima još mnogo više, zbog čega je vreme da svi počnu odgovornije da se ponašaju - istakao je Vesić.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da su Kovilovo, Besni fok, Padinska skela, Glogoljski rit, Jabučki rit, Dunavac naselja koja ne smeju i neće biti zaboravljena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading