AKO STE U OVOJ GRUPI, SUTRA PROVERITE RAČUNE: Stiže uplata!

Autor:

Vesti

21.06.2024

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi u zemlji koji pripadaju ovoj kategoriji novac će sutra leći na račun!

AKO STE U OVOJ GRUPI, SUTRA PROVERITE RAČUNE: Stiže uplata!

Foto: shutterstock

Nacionalna služba za zapošljavanje danas je najavila isplatu redovne novčane naknade za nezaposlena lica širom zemlje. Ova vest sigurno će obradovati mnoge građane koji se oslanjaju na ovu podršku dok traže novo zaposlenje.

Za lica koja žive na i izvan teritorije AP Kosovo i Metohija, privremena novčana naknada biće isplaćena u subotu, 22. juna. Ova mera će pružiti olakšanje onima koji se suočavaju sa posebnim izazovima zbog svoje lokacije.

Kako je navedeno u zvaničnom saopštenju, kako redovna tako i privremena novčana naknada za maj mesec biće isplaćena preko Banke Poštanska štedionica. Ovo je važan detalj koji će biti od značaja za sve korisnike ove naknade.

Ovakve mere podrške nezaposlenima imaju veliki značaj u očuvanju socijalne sigurnosti i pružanju podrške onima koji se trenutno nalaze izvan radnog sistema. Isplate novčane naknade omogućavaju ljudima da održe svoj standard života dok aktivno traže nova zaposlenja, što je od izuzetne važnosti za održavanje njihove motivacije i samopouzdanja u ovoj fazi života.

Podsećamo, policija u Nišu je u proteklim danima dobila više prijava građana koji su bili meta lažnih poziva osoba koje su se predstavljale kao lekari. Ti pozivi su bili usmereni ka roditeljima, a tražena je hitna medicinska pomoć za njihovu decu uz zahtev za značajnom novčanom sumom.


Jedna od stanovnica naselja Ledena Stena je podelila svoje iskustvo sa lažnim pozivom. Osoba koja se predstavila kao doktor je tvrdila da je dete te žene slomilo nogu i da je potrebna hitna operacija, koja bi koštala 50.000 evra. Ona je u prvom trenutku poverovala u ovaj poziv, budući da je čula plač deteta u pozadini, ali je kasnije otkrila da je reč o prevari.

Policija je apelovala na građane da odmah prijave ovakve slučajeve i da ne prihvataju nikakve ponude od osoba koje ih kontaktiraju na ovakav način. Takođe, ističe se da su nadležni organi angažovani na identifikaciji počinilaca ovih prevara i preduzimanju mera radi zaštite građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading