Otvorene nove zone u okviru manifestacije "Beogradski dani porodice"

Autor:

Vesti

11.05.2024

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispod Kalemegdanske tvrđave otvoren je veliki luna-park.

Otvorene nove zone u okviru manifestacije "Beogradski dani porodice"

Foto: Republika

U okviru manifestacije od posebnog značaja za Grad Beograd "Beogradski dani porodice" danas je otvorena još jedna zona na Donjem Kalemegdanu, na kojoj se održava međunarodni festival "Fiš fest", saopštili su organizatori manifestacije.

U zoni kod Kule Nebojša takmičiće se najbolji kulinari u spremanju ribljih specijaliteta, dok će na bini u okviru zone nastupiti grupa "Terce", kao i grupe "Branimir i Neprijatelji" i "Kad bi bili Bijelo dugme" tribute band.

Ispod Kalemegdanske tvrđave otvoren je veliki luna-park, dok će na bini, od 21 čas, nastupiti rok-folk-velnes sastav "Brkovi", koji u okviru svoje regionalne turneje, koncertom u Beogradu obeležavaju 20 godina postojanja.

Na centralnoj bini na Trgu Republike u 21 čas održaće se gala koncert povodom stogodišnjice rođenja operske dive Marije Kalas ’’La Divina’’.

Tokom celog dana, u svim zonama u centru grada održavaju se koncerti, nastupi folklornih ansambala i baleta, kao i umetničke radionice za decu.

Manifestacija "Beogradski dani porodice" održava se od 15. aprila do 15. juna na 18 lokacija u prestonici. 

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić otvorio je ranije manifestaciju Dani porodice na Trgu republike u Beogradu koji će trajati naredna dva meseca - do 15. juna i istakao da je cilj ove manifestacije promocija porodice i tradicije. 

Veoma sam srećan što po drugi put imam priliku da otvorim 'Dane porodice'. Prošle godine, smo ovu manifestaciju označili kao manifestaciju od posebnog značaja. Ona je tada trajala samo jedan vikend. Obećao sam da 'Dani porodice' treba da traju mnogo duže. Ove godine trajaće dva meseca. Mislim da ćemo kroz ove Dane pronaći način na koji ćemo prići porodici, jedni drugima i pokušati da pokažemo ljubav - rekao je Šapić na otvaranju manifestacije. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading