AU, ŠTA JE OVO! VELIKA GUŽVA NA AUTOKOMANDI, ZASTOJ I ZBOG SAOBRAĆAJKE: Tramvaji stoje u Bulevaru kralja Aleksandra, kolone i na mostovima!

Autor:

Vesti

19.04.2024

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Gazeli je, takođe, pojačana frekvencija saobraćaja.

AU, ŠTA JE OVO! VELIKA GUŽVA NA AUTOKOMANDI, ZASTOJ I ZBOG SAOBRAĆAJKE: Tramvaji stoje u Bulevaru kralja Aleksandra, kolone i na mostovima!

Foto: Naxi printscreen

Poslednjeg dana radne sedmice u Beogradu je trenutno najveća gužva kod Autokomande.

Zastoj je nastao i zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u ovom delu grada kada je tramvaj udario ženu. Kako javljaju sugrađani žena je teško povređena i prevezena u Urgentni centar, a nezgoda se desila u smeru ka gradu.

Kolona vozila ovog jutra je i na Pančevačkom mostu u smeru ka gradu, kao i na Plavom mostu. Zastoj je nastao i kod stare okretnice u Bulevaru kralja Aleksandra jer se jedan tramvaj pokvario, te i ostali stoje.

Na Gazeli je, takođe, pojačana frekvencija saobraćaja ali saobraćaj se odvija bez zadržavanja.

AMSS: Magla na putevima pored reka i u kotlinama

Magla će tokom prepodneva usporavati saobraćaj na putevima pored reka i u kotlinama, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

AMSS savetuje pažljiviju vožnju između Kraljeva i Raške pored Ibra, na dunavskoj magistrali između Golupca i Donjeg Milanovca, kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru kao i na putevima pored Drine.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja vozila. Na putničkim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja. Kamioni na prelazu Sremska Rača čekaju oko sat.

Kako se ponašati ukoliko ste doživeli saobraćajnu nesreću?


U slučaju nastanka saobraćajne nezgode vozač je dužan da pre svega isključi motor svog vozila, kako bi smanjio rizik od nastanka požara ili eksplozije.

Nakon toga treba da uključi sve pokazivače pravca, kako bi na najbrži i najbolji način obavestio ostale vozače o postojanju opasnosti na putu, na mestu nezgode. Pre napuštanja vozila vozač, odnosno učesnik saobrajćajne nezgode, mora da obuče svetloodbojni prsluk koji se po pravilu nalazi u vozilu „na dohvat ruke".

Bez izuzetka, odmah nakon saobraćajne nezgode mora se uvek obezbediti lice mesta i tako što će se postaviti sigurnosni trougao, na bezbednom rastojanju od mesta saobraćajne nezgode, što znači najmanje 50 m na putu van naselja, a na putu u naselju na udaljenosti od 10 m.

Tako će vozač koji nailazi moći blagovremeno da reaguje, zaustavi vozilo i izbegne opasnost. Na auto putu na kome važi veća ograničenje brzine, sigurnosni trougao treba da bude postavljen na još većem rastojanju u odnosu na put van naselja. Zbog bezbednosti, postavljanje sigurnosnog trougla mora da se izvede sa velikom opreznošću, krećući se uz ivicu kolovoza.

U okviru zakonske obaveze vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode, dužan je i da upozori sva ostala prisutna lica koja su se zadesila na mestu nezgode, da je potrebno da se udalje sa kolovoza kao bi se saobraćajnoj policiji sačuvali tragovi.
Nepoštovanje ove obaveze, odnosno neoznačavanje lica mesta saobraćajne nezgode, često može da uzrokuje naknadne, sekundarne saobraćajne nezgode.

Kada je obezbeđeno lice mesta i tako eventualno sprečen nastanak novih stradanja, može da se pristupi efikasnom spasavanju nastradalih. Potrebno je znati da povređeno lice ne sme bez stručnog nadzora prisutnog lekara, opreme i Hitne pomoći da se pomera i transportuje, kako bi se izbegle ozbiljnije povrede i komplikacije.

Vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode dužan je da obavesti policiju (192), i Hitnu pomoć (194). U obavezi je da ostane na mestu nezgode do dolaska policije i završetka uviđaja. Izuzetno se može udaljiti sa mesta nezgode, samo ako mu je neophodna hitna medicinska pomoć, ili oceni da je moguće i potrebno da preveze povređenog do najbliže zdravstvene ustanove, uz obavezu da se što pre moguće vrati na mesto nezgode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading