NATOČITE NA VREME! Danas bez vode ova naselja na Paliluli, od 8 ujutru do 20 sati

Autor:

Vesti

09.04.2024

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene su auto-cisterne. Mole se potrošači da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe.

NATOČITE NA VREME! Danas bez vode ova naselja na Paliluli, od 8 ujutru do 20 sati

Foto: pixabay.com

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Palilula, danas od 8 do 20 sati, bez vode će ostati potrošači naselja Kotež, Sutjeskog bloka, Tjentišta i okolnih ulica.

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene su auto-cisterne. Mole se potrošači da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe.

Nestanak vode za piće može biti izazovan scenario, ali postoje koraci koje možete preduzeti kako biste se pripremili i kako biste se nosili s tim situacijama:

Obezbedite zalihu vode: Preporučuje se da imate zalihe vode za piće za najmanje 3 dana po osobi. Ovo bi trebalo da bude dovoljno da se nosite sa kratkotrajnim nestancima vode.

Racionalno korišćenje vode: Ako primetite da vam voda nestaje ili postoji opasnost od njenog nestanka, trebalo bi da smanjite potrošnju vode. Ograničite dužinu tuširanja, izbegavajte pranje veša i sudova kad god je to moguće, i koristite vodu samo onoliko koliko je zaista potrebno.

Pronađite alternativne izvore vode: Ako je moguće, potražite alternativne izvore vode za piće. To mogu biti privatni bunari, prodavnice koje prodaju flaširanu vodu ili zajednički izvori poput javnih česmi.

Koristite vodu sačuvanu za nuždu: U slučaju nužde, možete koristiti vodu koju ste sačuvali za toalet ili drugu upotrebu za piće, ali samo ako je pročišćena i sigurna za konzumaciju.

Informišite se o merama spasavanja: Ukoliko situacija postane ozbiljna ili traje duže vreme, važno je informisati se o merama koje preduzimaju lokalne vlasti ili organizacije za upravljanje krizama. Mogu postojati privremene distribucije vode ili druge mere koje se preduzimaju kako bi se obezbedila voda za piće stanovništvu.

Saradnja sa zajednicom: Povežite se sa svojim komšijama i zajednicom kako biste delili resurse i podržavali jedni druge u ovakvim situacijama.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading