ZGRĆU PARE NA DIVLJE A NIKO NADLEŽAN! Ćutanje o nelegalnom parkingu na aerodromu

Autor:

Vesti

22.03.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dalje se ne zna ko je vlasnik objekta koji nanosi direktnu materijalnu štetu "Nikoli Tesli"

ZGRĆU PARE NA DIVLJE A NIKO NADLEŽAN! Ćutanje o nelegalnom parkingu na aerodromu

Foto: Fotomontaža: Srpski telegraf, Printscreeen

O nelegalnom parkingu, koji je nikao tik uz Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, i dalje svi ćute. Ko je vlasnik, niko ne zna, a nadležni se i dalje vodim time da nisu nadležni i da nemaju nikakva saznanja u vezi s tim prostorom.


Naime, nakon što je Srpski telegraf juče pisao o ovoj divljoj gradnji u blizini aerodroma, još se niko nije oglasio tim povodom, tako da odgovora ko stoji iza svega toga i dalje nema.


ŠTA RADI SALE ŠOJIĆ


Prema rečima upućenog izvora našeg lista, deluje nemoguće da niko od nadležnih iz firme AD "Aerodrom Nikola Tesla Beograd", čiji je direktor Saša Vlaisavljević, u narodu poznatiji kao Sale Šojić, nije obavešten o tome ko ispred nosa uzima novac aerodromu.
- Oni reaguju na svaku sitnicu koja ugrožava njihovo poslovanje, što je i normalno, ali sada je reakcija izostala, kao i uvek kada neko od njih ima ličnu korist. Nedopustivo je da nelegalan parking radi nesmetano i da na taj način direktno ugrožava rad regularnog parkinga, koji pripada aerodromu - priča naš izvor.


Kako dalje objašnjava, nemoguće je da niko nije primetio da se pravi parking niti proverio da li ima potrebne dozvole.
- Probijana je bankina i opstruiran saobraćaj da bi se napravio prilaz, a o tome su svi ćutali, pa i zaposleni. Legalni parking na aerodromu je skuplji i nekom je sinula ideja da se pored napravi jeftiniji, a da se novac sliva u nečije džepove - navodi naš sagovornik.


BEZ ODGOVORA


Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove grada Beograda poručuju da su oni postupali po prijavi beogradskog aerodroma, međutim, iz tog izveštaja proizlazi da je maltene sve u redu. U dokumentu je navedeno da je utvrđeno da se na izgrađeni parking prilazi s nekategorisanog puta, koji vodi ka vikend-naselju.


- Potrebno je da razmotrite stanje na terenu i u skladu s tim preduzmete mere iz svoje nadležnosti - navodi se u dokumentu, ali nije poznato da su bilo kakve mere preduzete.
Na pitanja koja je naš list poslao preduzeću AD "Aerodrom Nikola Tesla Beograd", kratko su poručili da nisu nadležni.


Umesto kontrole, gradnja bez dozvole


Daleko od toga da je ovo jedini problem koji postoji na aerodromu s obzirom na činjenicu da je do sada bilo više primedbi na račun poslovanja direktora firme AD "Aerodrom Nikola Tesla Beograd" Saše Vlaisavljevića, čiji je posao da kontroliše sprovođenje koncesije koju su sklopili država i francuski "Vansi".


Tako su, pored divljeg parkinga, zapamćeni i slični slučajevi kad je Ministarstvo građevinarstva moralo da naredi vraćanje u pređašnje stanje jer su perionica i restoran urađeni bez dozvole.


Naš list je, podsetimo, pisao i da je Direktorat civilnog vazduhoplovstva utvrdio da operater nije preduzeo sve mere u pogledu odleđivanja i sprečavanja zaleđivanja vazduhoplova, što je dovelo do kašnjenja letova i odstupanja od planiranog reda letenja početkom godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
D.B

23.03.2024 15:33

Pa ne bih se parkirao na Aerodromu jer su im cene ko da su od zlata napravljeni. Svi privatni parkinzi daju daleko bolju uslugu i povoljnije cene. Ko moze da im zabrani da na svojoj parceli obavljaju delatnost? Privatnih parkinga ima i po Vracaru ali tu se niko ne zali...