OVAKVO NEDELJNO JUTRO JE SVE ŠTO NAM TREBA: Ceo Beograd spava - NEMA GUŽVI NA MOSTOVIMA I SAOBRAĆAJNICAMA!

Autor:

Vesti

10.03.2024

07:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Autokomanda je maltene prazna, što nije čest slučaj.

OVAKVO NEDELJNO JUTRO JE SVE ŠTO NAM TREBA: Ceo Beograd spava - NEMA GUŽVI NA MOSTOVIMA I SAOBRAĆAJNICAMA!

Foto: printscreen/naxi.rs

prestonci je jutros, naon nekoliko kišnih i sumornih dana osvanulo pretežno vedro jutro, međutim, kako RHMZ saopštava, popodne je ipak moguća kiša. 

Kada su u pitanju gužve, u Beogradu ih jutros nema preterano puno. 

Naime, Brankov most i Terazijski tunel jutros su rasterećeni, i na putu ima najviše vozila Javnog prevoza. 

Kada je u pitanju Gazela, saobraćaj funkcioniše neometano, iako je prisutniji veći broj vozila. 

Autokomanda je maltene prazna, što nije čest slučaj. 

Slična situacija je i sa trgom Nikole Pašića. 

VAŽNO ZA VOZAČE

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, najavljuju početak međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom "Roadpol". Ova akcija će trajati do 17. marta i usmerena je na otkrivanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, nepropisne upotrebe mobilnog telefona, nepropisnog prevoza dece, kao i drugih prekršaja koji ugrožavaju bezbednost učesnika u saobraćaju.

– Ova akcija, koja će trajati do 17. marta deo je međunarodne aktivnosti koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije Mreža saobraćajnih policija Evrope. U toku marta prošle godine, u istoj akciji, na području Policijske uprave u Prijepolju, otkriveno je ukupno 438 prekršaja, od kojih je najviše prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa – 251, a potom i prekršaja nepropisne upotrebe mobilnog telefona – 103 – kaže ispred PU Prijepolje oficir saobraćajne policije Petar Kijanović.

"Roadpol" akcija deo je međunarodne aktivnosti koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije Mreža saobraćajnih policija Evrope. Ovaj vid saradnje omogućava efikasnije delovanje i razmenu iskustava u cilju unapređenja bezbednosti u saobraćaju.

Tokom marta prošle godine, na području Policijske uprave u Prijepolju, otkriveno je ukupno 438 prekršaja u okviru iste akcije. Najviše prekršaja odnosilo se na nekorišćenje sigurnosnog pojasa (251), zatim na nepropisnu upotrebu mobilnog telefona (103). Ovi brojevi ukazuju na značajnu potrebu za sprovođenjem preventivnih mera radi podizanja svesti o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa.

Oficir saobraćajne policije, Petar Kijanović, apeluje na sve učesnike u saobraćaju da dosledno poštuju saobraćajne propise, koriste sigurnosni pojas na način predviđen od strane proizvođača vozila, da ne koriste mobilni telefon nepropisno tokom vožnje, kao i da decu prevoze bezbedno.

Ovom akcijom, nadležni organi žele da podignu svest o važnosti bezbednog ponašanja u saobraćaju i da doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i povreda. Ujedinjeni napori policije i građana ključni su za stvaranje bezbednijeg saobraćajnog okruženja za sve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading