SINIŠA MALI: Nema opasnosti od poplava, štab u pripravnosti

Autor: Tanjug

Vesti

20.03.2018

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Štab za vanredne situacije grada Beograda, na čijem sam čelu, prati situaciju na beogradskim obalama i rekama iz sata u sat i trenutno nema opasnosti od poplava", izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Siniša Mali

- Pratimo vodostaje Dunava i Save, imamo redovnu odbranu od poplava na dve tačke u Beogradu, kod Kule Nebojša i kod TENT-a u Obrenovcu - rekao je on gostujući u Beogradskoj hronici na RTS-u. 

Mali je precizirao da su navedene lokacije najniže tačke u Beogradu, ali i da je to manje-više normalna situacija kada su povećani vodostaji, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda. 

- U ovom trenutku Sava i ostale reke prave mnogo veće probleme u Bosni i Hercegovini, odnosno Hrvatskoj, ali iz predostrožnosti smo na oprezu i reagovaćemo ukoliko bude potrebno - rekao je Mali. 

Iako zima iza nas sigurno nije bila iz kategorije najsnažnijih, naveo je Mali, pokazali smo da komunalni sistem Beograda funkcioniše u svim uslovima. 

- Imali smo nedavno situaciju da je sneg padao gotovo 30 sati, ali su ulice bile prohodne i veoma brzo nakon prestanka padavina očišćene "na crno“. JKP "Beograd-put" je trenutno u drugom stepenu angažovanja, dok će tokom noći izvesno preći u treći. To preduzeće će biti na ulicama sa svojih 200 vozila i više od 1.000 radnika. "Beograd-put" je ove godine, nakon gotovo decenije pauze, nabavio 10 novih kamiona, što je umnogome pomoglo da se ulice brže i efikasnije čiste od snega - kazao je on.


Mali je dodao da nova mehanizacija mnogo znači i ove godine će za JKP "Beograd put“ biti nabavljeno još 10 kamiona-kipera a to znači da će u narednim godinama gradski komunalni sistem biti još efikasniji, što je posledica konsolidacije javnih finansija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Ela

21.03.2018 13:18

Kad je vlast odgovorna, stab je uvek u pripravnosti!

Stojkovic_NBG

21.03.2018 13:35

Nema brige. Sinisa Mali je na visini zadatka!

Stojkovic_NBG

21.03.2018 13:36

Sinisa Mali je u uvek spreman za svaku bitku da bije. Nadamo se da nece biti potrebno i da ce sve u redu biti!

Napredni decak

21.03.2018 15:15

Sinisa Mali je jos jedanput pokazao da se zasluzeno nalazi na mestu prvog coveka Beograda! Nadam se da ce mu biti pruzena mogucnost da u jos jednom mandatu upravlja glavnim gradom!