EVO KADA ĆEMO DOBITI NOVOG GRADONAČELNIKA!

Autor: Tanjug

Vesti

19.03.2018

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konstitutivna sednica Skupštine Beograda mora da bude održana do 17. maja, a do 16. juna. Beograd bi trebalo da dobije i gradonačelnika.

RepublikaFoto: Wikipedia
Skupština grada čeka novog gradonačelnika


Naime, nakon što je Gradska izborna komisija (GIK) utvrdila konačne rezultate lokalnih izbora u Beogradu, počeo je da teče rok od 15 dana u kojem bi aktuelni predsednik gradskog parlamenta trebalo da sazove konsitutivnu sednicu novog skupštinskog saziva.

Konstitutivna sednica mora da se održi u roku od 60 dana od dana proglašenja konačnih rezultata, a od konstituisanja gradskog parlamenta može proći najviše 30 dana do izbora gradonačelnika.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nikola Nikodijević mora da sazove konstitutivnu sednicu u naredne dve nedelje, do 2. aprila, a rok za njeno održavanje je 17. maj.

Krajnji rok za izbor novog gradonačelnika, u tom slučaju, biće 16. jun.


Na konstitutivnoj sednici se potvrđuju mandati odbornika i bira se predsednik Skupštine, njegov zamenik i sekretar parlamenta, koji moraju biti izabrani iz redova odbornika.

Po izboru, predsednik Skupštine zakazuje novu sednicu, na kojoj se bira gradonačelnik, koji, kao i njegov zamenik, takođe, mora biti iz redova odbornika.

Gradonačelnika predlaže predsednik Skupštine, a kandidat za gradonačelnika predstavlja svoj program i tim koji čine zamenik i članovi Gradskog veća, koji ne moraju biti odbornici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
mario

19.03.2018 17:16

Ko god i kada god bude dosao bice iz Sns sto je i najbitnije!

mario

19.03.2018 17:18

Dok ga ne dobijemo nista necemo izgubiti jer ima ljudi koji brinu o gradu...

Mia

19.03.2018 18:01

Svako je dobrodošao iz redova SNSa.

Kokoska

19.03.2018 18:45

Svako je dobrodosao iz redova sns