PORESKA UPRAVA zatvorila 37 odsto benzinskih pumpi!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.03.2018

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kod polovine kontrolisanih benzinskih stanica u Srbiji utvrđene su nepravilnosti u radu, a 37 odsto njih je privremeno zatvoreno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Benzinske pumpe pune nepravilnosti, zbog koji ispaštaju građani

- Od početka godine izvršena je kontrola 51 benzinske stanice i nepravilnosti su utvrđene u 25 objekata - ili kod 49,02 odsto, dok je mera privremenog zatvaranja izrečena u 19 objekata ili 37,25 odsto - saopštila je Poreska uprava. 

Kako ističu, oduzeto je gotovo 5. 000 litara raznih vrsta motornih goriva. 

U Poreskoj objašnjavaju da u okviru kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, inspektori terenske kontrole Poreske uprave nastavljaju i u ovoj godini sa kontrolama benzinskih stanica na području cele Srbije u koordinaciji sa Tržišnom i Metrološkom inspekcijom. 

- Najčešće utvrđene nepravilnosti su neevidentiranje dela prometa, neizdavanje fiskalnog računa, neprijavljivanje angažovanih radnika, neadekvatni godišnji popisi, nepravilno i neažurno vođenje poslovnih knjiga kao i nepravilnosti koje se tiču popisa goriva, neproknjiženih manjkova ili nezaduženih viškova robe - navode u Poreskoj upravi. 

Podsećaju da je tokom prošle godine kontrolisano 279 benzinskih pumpi, a da su nepravilnosti u poslovanju utvrđene kod 118 ili 42,2 odsto, dok je u preko 100 slučajeva izrečena mera privremenog zatvaranja objekta. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading