AKCIJA SREĐIVANJA ULICA U BEOGRADU: Četiri prometne tačke prestonice u novom ruhu

Autor: Republika/I.K.

Vesti

10.12.2023

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada govorimo o centru grada, radovi se odvijaju u jednoj ulici na Dorćolu i u dve na Vračaru.

AKCIJA SREĐIVANJA ULICA U BEOGRADU: Četiri prometne tačke prestonice u novom ruhu

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Svake godine, broj vozila na beogradskim ulicama se povećava, što dovodi do čestih saobraćajnih kolapsa. Kako bi se ublažio ovaj problem, grad Beograd je odlučio da sprovede velike infrastrukturne radove u nekoliko ključnih delova grada.

Proširenje kolovoza na Novom Beogradu

Na Novom Beogradu, proširen je kolovoz u Bulevaru Zorana Đinđića na delu od Ulice Milentija Popovića do Omladinskih brigada. Prva faza radova obuhvatala je radove u levoj traci do razdelnog ostrva, od Ulice Milentija Popovića do Antifašističke borbe. Ovo proširenje će značajno doprineti protoku saobraćaja na ovom delu grada.

Unapređenje saobraćajne infrastrukture u centru grada

Radovi na unapređenju saobraćajne infrastrukture odvijaju se u jednoj ulici na Dorćolu i u dve na Vračaru. U Francuskoj ulici, boemskom delu grada, izvršena je podzemna instalacija od Skadarske ulice. Posebna pažnja je posvećena i uličnoj rasveti, gde je postavljen novi sistem dekorativnog osvetljenja koji je zamenio stara 24 stuba javne rasvete.

Eko-inicijativa - zasađeno 30 novih stabala lipe

U sklopu ekoloških inicijativa, zasađeno je 30 novih stabala lipe duž određenih ulica, doprinoseći zelenijem i prijatnijem okruženju za građane Beograda.

Unapređenje Mileševske ulice i Ulice Maksima Gorkog

Na Vračaru, radovi su započeti još tokom jeseni 2022. godine, a prva ulica na redu bila je Mileševska ulica. Takođe, Ulica Maksima Gorkog je prošla kroz proces modernizacije, sa sanacijom i poboljšanjem saobraćajne infrastrukture.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading