POŠUMLJAVANJE VAŽNO ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE I ZELENIJI SAVSKI VENAC: 40 novih sadnica drveća u vrtićima PU ''Savski venac''

Autor:

Vesti

05.12.2023

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akciju pošumljavanja Opština sprovodi u kontinuitetu čime još više osnažuje saradnju sa Predškolskom ustanovom „Savski venac“ u čijem sastavu su ovi vrtići sve u cilju podizanja ekološke svesti kod dece i poboljšanja kvaliteta vazduha.

POŠUMLJAVANJE VAŽNO ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE I ZELENIJI SAVSKI VENAC: 40 novih sadnica drveća u vrtićima PU ''Savski venac''

Foto: GO Savski venac

U okviru akcije „Za zeleniji Savski venac“ predsednik opštine Miloš Vidović i opštinsko rukovodstvo zajedno sa mališanima posadili su danas više od 40  stabala drveća na zelenoj površini vrtića “Carica Milica“, „Princeza Olivera“, „Venčić“ i „Anđelak“ kao i na unutarblokovskom prostoru između zgrada u Ulici Birčaninova broj 16 koji sada krase dvorište stanara ovog stambenog bloka.

- Ovo je samo jedna u nizu akcija u okviru zelenih projekata koje sprovodimo na Savskom vencu kako bi zaštita životne sredine bila od neprocenjivog značaja za unapređenje lokalne zajednice. Svakim pošumljavanjem trasiramo dobru budućnost za našu Opštinu, a za dobrobit sadašnjih i budućih generacija nastavićemo da sprovodimo aktivnosti koje daju rezultate i doprinose očuvanju i unapređenju kvaliteta života - izjavio je predsednik Vidović i izrazio zadovoljstvo što je Savski venac u proteklom periodu postao prava zelena oaza bogatija za veliki broj stabala drveća i zelenih površina.

Akciju pošumljavanja Opština sprovodi u kontinuitetu čime još više osnažuje saradnju sa Predškolskom ustanovom „Savski venac“ u čijem sastavu su ovi vrtići sve u cilju podizanja ekološke svesti kod dece i poboljšanja kvaliteta vazduha. Od danas je zelena površina na teritoriji Savskog venca oplemenjena novim sadnicama breze, japanske trešnje, platana, srebrne jele, katalpe, a takođe tuja smaragd i krimson king pronašli su svoje mesto na ovim lokalitetima.

 
- Opština Savski venac je prepoznala značaj ekologije i pokazala brojnim projektima da je ekološki odgovorna opština koja brine o očuvanju prirode i zaštite svoje okoline. Kada je oblast ekologije u pitanju, u planu je da i za narednu godinu opredelimo značajna sredstva u budžetu i svakodnevno dajemo doprinos i budemo primer ostalima u realizaciji ekoloških projekata - poručio  je Vidović i naglasio da svi treba da se ujedinimo oko zajedničkog cilja očuvanja prirode i zajedno gradimo jedno zdravije društvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading