ZBOG BOLESNOG UMA KOJI PRETI DECI U ŠKOLI "20.OKTOBAR" NA NOVOM BEOGRADU RODITELJI U PANICI: Uskoro će se održati HITAN SASTANAK, mere bi mogle biti drastične

Autor:

Vesti

15.11.2023

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednje dve nedelje, Osnovna škola "20. oktobar" na Novom Beogradu bila je u žiži javnosti zbog dojava o bombama i pretnji napadom na školu.

ZBOG BOLESNOG UMA KOJI PRETI DECI U ŠKOLI "20.OKTOBAR" NA NOVOM BEOGRADU RODITELJI U PANICI:  Uskoro će se održati HITAN SASTANAK, mere bi mogle biti drastične

Foto: RINA

 Učenici i nastavno osoblje su se često evakuisali iz škole, a dojave su stizale sa anonimne adrese, što je izazvalo veliku zabrinutost među roditeljima i širom javnosti.

Najveća škola u Beogradu je dobijala i po više dojava dnevno, što je dovelo do održavanja sastanka Saveta roditelja. Na sastanku su prisustvovali i nadležni iz MUP-a, Ministarstva prosvete i Školske uprave, a nakon toga je saopšteno da će se ubuduće nastava održavati na drugačiji način.

Prema nezvaničnim informacijama, pojedini razredni starešine su već obavestili roditelje da će se preći na onlajn nastavu. Iz MUP-a su saopštili da je od početka novembra ove godine bilo 5 dojava o bombama u školi "20. oktobar", koje su se pokazale kao lažne. Poslednja dojava je stigla danas u 13:25 časova, a policija je odmah reagovala i pregledala školu.

Kako su naglasili iz MUP-a, Policijska stanica Novi Beograd je preduzela dodatne pojačane mere obezbeđenja u zoni škole. Direktor škole Branislav Nedeljković je u ponedeljak uputio roditeljima pismo u kojem je naveo da su pretnje stizale i tokom jesenjeg raspusta. On je takođe naglasio da su zbog toga zatražili od policijske stanice Novi Beograd dodatnu proveru bezbednosti i pojačani nadzor.

Roditelji učenika su za "Blic" izjavili da se u pretnjama pominje Kosovo i Rusija, što je dodatno podiglo zabrinutost među njima. Oni su istakli da je njihova bojazan još veća jer se pretnje odnose samo na ovu školu, a stižu već dve nedelje.

Iz Ministarstva prosvete su istakli da je izvor i razlog pretnji u nadležnosti MUP-a, a škola ima obavezu da sprovede mere zaštite i bezbednosti učenika i zaposlenih. Takođe, naglašeno je da se u slučaju dojave o bombi obrazovno-vaspitni rad može prekinuti u slučaju više sile. Kada je u pitanju nadoknada propuštenih časova, škola ima mogućnost da odabere adekvatan način, uz saglasnost školske uprave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading