DOBRI DUH BEOGRADA VODI BITKU ZA ŽIVOT: Branko je BESPLATNO vozio LEKARE tokom KORONE, a sad mu treba NAŠA POMOĆ

Autor:

Vesti

08.11.2023

22:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branko Antić (52) iz Beograda postao je poznat u široj javnosti tokom pandemije koronavirusa kada je nesebično besplatno prevozio zdravstvene radnike u crvene zone, izlažući se riziku kako bi pomogao zajednici.

DOBRI DUH BEOGRADA VODI BITKU ZA ŽIVOT: Branko je BESPLATNO vozio LEKARE tokom KORONE, a sad mu treba NAŠA POMOĆ

Foto: Printscreen/RTS

Nažalost, i sam je kasnije oboleo od težeg oblika kovida. Međutim, Branko Antić nije samo vozač koji je pružio besplatnu pomoć tokom pandemije. Njegova priča obuhvata dvadeset godina neumorne pomoći narodu, posebno na Kosovu i Metohiji, a 2015. godine je ozvaničio tu podršku osnivanjem fondacije "Srpska solidarnost". Do danas, ova fondacija je pomogla u vrednosti većoj od milion evra, omogućeno je zahvaljujući ljudima dobre volje i društveno odgovornim kompanijama.

Jedan od projekata koji je realizovan kroz ovu fondaciju bila je izgradnja stomatološke ordinacije u Velikoj Hoči na Kosovu i Metohiji, koja je trebala da služi lokalnom stanovništvu.

Nažalost, tokom otvaranja ordinacije na jesen 2021. godine, Branku Antiću, koji je tada bio u punoj snazi, pozlilo je. Odmah je hospitaliziran, a zatim prebačen u Beograd. Lekari su postavili strašnu dijagnozu i morali su mu izvaditi bubreg.

Sve je nekako funkcionisalo do prošle godine, kada su mi na redovnoj kontroli otkrivene metastaze na plućima. Operacija nije bila moguća, te sam krenuo s najnovijom hemioterapijom, koju primam oralno na Institutu za onkologiju. Već 12 ciklusa sam primio. Ali terapija ima nuspojave. Neretko ima vrtoglavice, mučnine, povraćanje, nekad ne mogu na noge, pa po nekoliko dana moram da koristim štake da bih uopšte korak napravio - deli svoju priču Branko Antić.

Ovaj velikodušni čovek koji je decenijama pomagao drugima sada se suočava s ozbiljnim izazovima u svom životu. Iako je uspeo stvoriti uslove za invalidsku penziju, primanje od penzije nije dovoljno da pokrije sve njegove troškove, a on se nada da će se nadvladati ova teška bolest i da će se vratiti normalnom životu.

Branko Antić trenutno traži pomoć kako bi mogao da pokrije troškove lečenja i osnovnih potreba. Svi oni koji žele da pomognu Branku Antiću u njegovoj borbi za život mogu to učiniti putem donacija na njegov račun:

Branko Antić

Broj računa: 340 32343819 95

Takođe, možete ga kontaktirati na broj telefona: 0606616191 kako biste saznali više o načinima na koje možete pružiti podršku.

Ova priča o Branku Antiću služi kao podsetnik da zajedničkom podrškom i solidarnošću možemo pružiti pomoć onima koji se suočavaju sa teškim trenucima u svom životu, baš kao što je Branko nesebično činio tokom svih ovih godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading