(FOTO) MALI POLOŽIO KAMEN TEMELJAC: Ovako će izgledati Ušće 2!

Autor: Republika

Vesti

27.02.2018

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Siniša Mali i članica Odbora direktora "MPC Properties" Tijana Vujović svečano su danas položili kamen temeljac na mestu izgradnje novog poslovnog objekta "Ušće Tower Two". Ovom događaju prisustvovao je i glavni gradski urbanista Milutin Folić.

RepublikaFoto: Promo foto
Siniša Mali položio kamen temeljac za Ušće 2

Gradonačelnik je istakao da je ova nova velika investicija potvrda opravdanosti svih napora uloženih u poslednjih nekoliko godina kako bi Srbija postala sigurna zemlja, a Beograd atraktivna investiciona destinacija. On je naglasio da će druga kula Ušće biti simbol promena i svedok svega onoga što je urađeno u prethodnom periodu i onoga što predstoji. 

RepublikaFoto: Promo foto

- Investicija je vredna skoro 65 miliona evra. Na ovoj lokaciji gradi se 27 hiljada kvadrata iznad zemlje i još toliko ispod zemlje, što će u potpunosti promeniti ovaj deo Beograda slično kao u Frankfurtu, Londonu, Amsterdamu i drugim važnim finansijskim centrima. Sa nove kule od 22 sprata pružaće se pogled na rekonstruisan park Ušće i novootvoreni Muzej savremene umetnosti, novu filharmoniju koja će početi da se gradi naredne godine i na Prirodnjački muzej sa akvarijumom. Odavde će se videti i nova pasarela koja će spajati Beton halu i Kalemegdan, a na samo nekoliko stotina metara dalje biće i prva stanica gondole, koja će povezivati park Ušće i Kalemegdan. Sa ove kule videće se i novi most preko Save, čija gradnja počinje narednog leta i koji će, između ostalog, biti pešački i biciklistički, kao i Beograd na vodi koji menja i perspektivu grada i čitavu našu zemlju - rekao je Mali. 

Foto: Promo foto
Buduća kula "Ušće 2"

Gradonačelnik je ocenio da je svaka nova investicija korak ka tome da Beograd bude finansijska metropola i centar ovog dela Evrope. 

- Beograd se promenio, Srbija se promenila i novim investicijama podstičemo razvoj građevinske industrije i naše privrede. Razvijamo naš grad, otvaramo nova radna mesta, a na nama u gradu je da i dalje nastavimo da izdajemo građevinske dozvole u što kraćem vremenskom periodu. Danas je prosek 12 dana u odnosu na raniji period kada je bilo potrebno od jedne do dve godine. Nastavićemo da od Beograda pravimo grad dizalica i kranova, grad investicija i novih radnih mesta – istakao je Siniša Mali.

Članica Odbora direktora "MPC Properties" Tijana Vujović istakla je da se radi o strateškom projektu kompanije kojim se podiže nivo modernog poslovanja u Srbiji. 

RepublikaFoto: Promo foto

-  Kula će biti građena po standardima klase "A", imaće 22 sprata sa 23.200 kvadrata za izdavanje. Gradiće se po standardu "zelene gradnje" i po BREEAM standardizaciji. U objektu će biti prirodni sistem ventilacije koji će omogućavati dotok svežeg vazduha u čitav prostor. Nadamo se da ćemo ovim objektom unaprediti kako poslovnu klimu tako i razvoj naše zajednice i doneti nove i lepe sadržaje u Beograd - rekla je Tijana Vujović.

Pored kvalitetnog kancelarijskog prostora, "Ušće Tower Two" ponudiće i sadržajno okruženje koje karakteriše prostrana zelena oaza ispred poslovnog centra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Vrba

27.02.2018 12:41

Svetski izgled Beograda

luidji

27.02.2018 14:06

Podrska Sinisi Malom!

Legionarii

27.02.2018 14:18

Samo neka se gradi sto vise!