Vesić: Stiže kanalizacija u delu Mladenovca

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.02.2018

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji kanalizacione mreže u opštini Mladenovac, na potezu između mesnih zajednica Selters i Koraćica, i rekao da će građani već u drugoj polovini godine moći da se priključuju.

RepublikaFoto: Promo foto
Goran Vesić u Mladenovcu sa radnicima

Biće urađena kanalizaciona mreža u dužini od 1.900 metara, a biće obuhvaćene Livadarska i Bosanska ulica. Ovde postoji fekalni kolektor i građani će već u drugoj polovini godine moći da se priključuju - rekao je Vesić.

Govoreći o izgradnji regionalnog vodovoda Makiš - Mladenovac on je naveo da se sa radovima trenutno stiglo do Male Ivanče. 

Sadašnja gradska vlast je taj projekat ponovo pokrenula 2014. godine, rekao je on i istakao da je od tada do danas uloženo oko 57 miliona evra.

RepublikaFoto: Promo foto

- Za finalizaciju projekta potrebno je još 66 miliona evra, što je takođe obezbeđeno, ali ćemo nastaviti rad u etapama. Naselja na teritoriji opštine Grocka se već priključuju na vodovod. Polako se približavamo opštini Sopot, kao i Mladenovcu, odnosno rezervoaru Rajakovac. Sve to znači da će regionalni vodovod biti završen 2021. godine, kada će građani Mladenovca imati stabilno vodosnabdevanje, što sada nije slučaj sa pojedinim delovima te opštine poput naselja Koraćica - rekao je Vesić.

On je istakao da se zajedno sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda rade hidrogeološka ispitivanja kako bi se u tom naselju napravio bunar jer, kako je dodao, ljudi koji tu žive ne mogu da čekaju 2021. godinu da dobiju gradsku vodu.

Grad Beograd u saradnji sa predsednikom opštine Mladenovac rešava problem po problem građana, naveo je Vesić i istakao da je u toj opštini u poslednje dve godine urađeno više nego decenijama pre toga. 

RepublikaFoto: Promo foto

- Rekonstruisano je oko 150 ulica, skoro 25 kilometara atarskih puteva, kao i veliki broj drugih infrastrukturnih radova. Ono što bi trebalo da bude sledeći potez je otvaranje fabrike u Mladenovcu, kako bismo stvorili veći broj radnih mesta. Na taj način smo se izborili sa problemom nezaposlenih u Obrenovcu, gde nakon otvaranja Meita fabrike gotovo da nema nezaposlenih - rekao je Vesić i dodao da je u toj fabrici nedavno zaposlen 1000. radnik, a prosečna plata je 55.000 dinara.

On je naveo da je Mladenovac u tranziciji izgubio fabrike poput "Keramike" i "Petra Drapšina" i zaključio:

"U narednim godinama nas očekuje borba za nova radna mesta, a to ne možemo da uradimo bez saradnje sa Vladom Srbije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
leposava

24.02.2018 17:26

Bravo!