Tradicionalno prijateljstvo Savskog venca i centralnog okruga Moskve (FOTO)

Autor:

Vesti

05.07.2023

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska delegacija u dvodnevnoj poseti opštine Savski venac.

Tradicionalno prijateljstvo Savskog venca i centralnog okruga Moskve (FOTO)

Foto: GO Savski venac

Predsednik GO Savski venac Miloš Vidović dočekao je danas  u Upravnoj zgradi Opštine četvoročlanu delegaciju Centralnog administrativnog okruga Moskve, koju u dvodnevnoj poseti predvodi predsednik Vladimir Goverdovski.

Tradicionalno prijateljstvo dve centralne lokalne samouprave Beograda i Moskve započeto je 2017. godine potpisivanjem Protokola o saradnji sa akcentom na saradnji u oblasti kulture, turizma, sporta i uprave radi unapređenja usluga koje građani koriste.

U razgovoru sa delegacijom iz Moskve o daljem razvoju i proširenju saradnje učestvovali su i predsednik Skupštine GO Savski venac Strahinja Kukić, zamenik predsednika Opštine Uroš Tripković i članica Veća Ana Marinković. 

Predsednik Vidović izrazio je zadovoljstvo što se saradnja sa prijateljima iz Moskve nastavlja i što se neguju tradicionalno dobri odnosi dva naroda.

- Poseta predstavnika Centralnog okruga Moskve nas i ovaj put raduje i ukazuje na  poštovanje i uvažavanje koje gajimo obostrano. Kolege iz Moskve smo upoznali sa realizacijom kapitalnih projekata na teritoriji naše opštine poput izgradnje stanične zgrade „Prokop“, Beograda na vodi, novog Savskog trga i nove zgrade KCS, kao i sa projektima koji nas tek očekuju, poput „Expo 2027“. Razmenili smo iskustva i izrazili spremnost za  proširenje saradnje u  oblastima sporta, turizma i kulture. Želimo da nastavimo u pravcu realizacije zajedničkih projekata na zadovoljstvo naših građana i opština, kao i gradova Beograda i Moskve - poručio je predsednik Vidović dodajuići da će se potruditi da gostima iz Rusije budu dobri domaćini i da će iz Beograda poneti lepe utiske.

Republika

Foto: GO Savski venac

 

Predsednik Centralnog okruga Moskve Vladimir Goverdovski zahvalio je na gostoprimstvu srpskim prijateljima i pohvalio izgled Beograda i Savskog venca primetivši napredak.

- Visoko cenimo partnerstvo sa opštinom Savski venac. Vaš grad i državu smatramo jednim od glavnih, prioritetnih i pouzdanih međunarodnih partnera i nadamo se uspešnoj saradnji i ubuduće. Kao i kolege iz Beograda i mi smo, u proteklom periodu između dva susreta, mnogo radili. Realizovani su projekti koji su doprineli poboljšanju javnog prevoza u Moskvi, parkova i sportskih igrališta, kulturnog nasleđa, razvoju u oblasti građevinarstva, realizaciju programa namenjenih  penzionerima, a jedan od najvažnijih na koji smo posebno ponosni je projekat obnove preko 100 domova zdravlja - naveo je Goverdovski.
On je ovom prilikom zvanično pozvao srpsku delegaciju u posetu Moskvi za vreme održavanja festivala „Spasskaya Tower“ koji se održava na Crvenom trgu. 

Razgovoru dveju delegacija prisustvovali su predstavnik Ruske ambasade u Beogradu Valerij Golovanov i načelnik PU Savski venac Dragan Brkić. Nakon sastanka članovi delegacije iz Moskve posetili su Savski trg i novoizgrađeni spomenik Stefanu Nemanji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading