PAZI, SNIMA SE! Kamere će uhvatiti svakog ko ne sme da baca otpad u Vinči!

Autor: Tanjug

Vesti

09.02.2018

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća" raspisalo je tender za ugradnju sistema kontrole komunalnog otpada na deponiji Vinča i u pogonu "Otpad", sa bezbednosno informativnim sistemom za praćenje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kamere će snimati deponiju u Vinči

Sistem kontrole, kako navedi portal "ekapija", namenjen je praćenju tokova komunalnog otpada od mesta sakupljanja po radnim jedinicima "Gradske čistoće", pa do zbrinjavanja u pogonu "Otpad" gde se vrši sortiranje, odnosno na deponiju Vinča, gde se odlaže.

Uz uvođenje video nadzora, planirano je i uvođenje sistema za kontrolu i evidenciju radnog vremena, kao i alarmnog sistema.

- Kontrolom ovlašćenog ili neovlašćenog prisustva, video nadzorom nad otpadom koji se sakuplja kao i alarmiranjem incidentnih situacija, obezbeđuje se funkcionisanje radnih jedinica na kojima se sakuplja komunalni otpad. Cilj je ispravan rad celokupnog sistema kontrole komunalnog otpada na deponiji Vinča i u pogonu Otpad - prenosi portal pozivajući se na uvid u tendersku dokumentaciju.

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans
Deponija u Vinči

U Beogradu je krajem septembra prošle godine potpisan ugovor o javno-privatnom partnerstvu u pružanju usluge tretmana i odlaganja komunalnog otpada u deponiji Vinca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading