ZATAŠKAVANJE NASILJA U MEDICINSKOJ ŠKOLI NA ZVEZDARI: Profesor podivljao nasrnuo na učenice i DAVIO DEČAKA!

Autor:

Vesti

22.03.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji još 2019. uzalud svedočili da Jovan Mirkov pipa devojčice i nosi majicu s natpisom "Ajde da ga merimo"

ZATAŠKAVANJE NASILJA U MEDICINSKOJ ŠKOLI NA ZVEZDARI: Profesor podivljao nasrnuo na učenice i DAVIO DEČAKA!

Foto: V.Lukić, Facebook, Privatna arhiva

Jovan Mirkov, profesor fizičkog vaspitanja u Medicinskoj školi na Zvezdari, gurao je, vređao i vikao na učenice druge godine zato što su se smejale i razgovarale tokom časa. Nije to bio prvi put da se profesora Mirkov nedolično ponaša, a posle nasrtaja na učenice uhvatio je za vrat dečaka kom su lekari dijagnostikovali lakše povrede.

Ovo za Republiku tvrdi J. P., majka jedne od učenica koja je bila žrtva profesorovog nedoličnog ponašanja. Međutim, i ranije su se učenice žalile da ih profesor Mirkov pipa, ulazi u svlačionicu dok se presvlače, pa čak i da je jednoj od njih podizao majicu da proveri da li je zaista imala hiruršku intervenciju. Roditelji su se užasnuli i kada je pre nekoliko godina nosio majicu s natpisom "Ajde da ga merimo".

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

 

POSLAT NA OBUKU IZ KOMUNIKACIJE

Naša sagovornica J. P. kaže da ne zna kome bi se više obratila s obzirom na to da škola ne reaguje adekvatno na pritužbe roditelja i trudi se da zataška slučaj napada na učenice.

- Strašno je sve što se događa, deca su imala čas fizičkog, a tri devojčice su zaboravile da ponesu opremu. Sedele su za vreme časa, pričale i smejale se, što je profesora, kako je i sam rekao, isprovociralo. Gurao ih je, vređao i govorio im reči koje nikako nisu primerene i ne želim da citiram. Poslao ih je na kraju kod direktorke, gde su deca objasnila šta se desilo - priča naša sagovornica.

Ona dodaje da nadležni, umesto rešenja problema, pokušavaju sve da zataškaju.

- Ne želim da tolerišem takve stvari, pa sam se konsultovala s advokatom, koji me je posavetovao da zatražim sastanak s upravom škole. Održan je taj sastanak prevencije protiv nasilja, na kom učestvovalo njih 12, tu su bila stručna lica i profesori, među kojima i Jovan Mirkov. On je sve priznao, a čak je rekao da ne oseća krivicu jer su ga učenice isprovocirale - priča šokirana žena.

Ona kaže da joj je najstrašnije što je devojčicama izrečena usmena opomena razrednog starešine zbog nepoštovanja pravila škole i navodnog poniženja nastavnika, dok je profesor upućen na akreditovanu obuku na temu umeća komunikacije.

Foto: Foto Facebook, V. LUkić

Jovan Mirkov, medicinska škola na Zvezdari

 

"HOĆEŠ DA MI POPU*IŠ"

Prema rečima J. P., ovo nije bio poslednji slučaj nedoličnog ponašanja profesora Mirkova.

- Drugi roditelji su mi ispričali da je nekoliko dana kasnije nasrnuo na dečaka kom je upala lopta u prostoriju u kojoj je sedeo profesor. A to što je mali ušao da uzme loptu profesora je iznerviralo, pa je nakon časa upao u svlačionicu, vikao na dečaka i uhvatio ga za ruku, pa za vrat. Rekao je detetu: "Hoćeš sad da mi popu*iš ku*ac?!" - kaže naša sagovornica i dodaje da je od drugih roditelja čula da je majka dečaka sve prijavila policiji.

Na pitanja koja je Republika.rs poslao Medicinskoj školi na Zvezdari odgovore do zaključenja ovog broja nismo dobili.

Ulazio u svlačionicu bez kucanja

Svedočenja roditelja o nedoličnom ponašanju profesora Mirkova potuču još iz 2019, kada su ga optužili da je dodirivao učenice.

- Pipa ih dok rade vežbe, uleće bez kucanja u svlačionicu dok se presvlače - pisali su tada mediji.

Jedan od roditelja je tom prilikom naveo da sve učenice trećeg razreda imaju problema s njim.

- Jednom je na čas došao u majici s natpisom "Ajde da ga merimo". To je zaista velika sramota - rekao je otac učenice.

Foto: Foto Facebook

Problematičan profesor u školi

 

Proveravao hirurški rez

D. P., majka učenice, ispričala je ranije za medije da je njena ćerka imala hiruršku intervenciju i donela opravdanje da je oslobođena fizičkog.

- Profesor joj je pred drugim devojčicama podigao majicu da proveri da li ima ranu od reza. On nije merodavan to da gleda! Posle nekog vremena opet joj je podigao majicu da bi video u kakvom je stanju ožiljak - ispričala je tada majka devojčice.

Ona je naglasila da je škola bila obaveštena, ali da ništa nije preduzeto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading