Glasanje za "Da se radi i gradi po tvom!" JOŠ DVA DANA!

Autor: Tanjug

Vesti

06.02.2018

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Beograda biće u prilici još dva dana da glasaju za projekat "Da se radi i gradi po tvom!", koji će njihov komšiluk ili blok zgrada učiniti boljim i lepšim, poručio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

RepublikaFoto: Tanjug/BEOINFO
Mali: Koji projekat glasanjem pobedi - biće realizovan do kraja godine!

Gradonačelnik je podsetio da će za dva dana biti napravljen presek stanja, gde će se videti projekti koji će biti kandidovani za drugu fazu. 

- U cetvrtak ćemo izdvojiti po pet projekata u opštinama koji su dobili najviše glasova - onaj koji pobedi u svakoj opštini biće realizovan ove godine - objasnio je.

Podsetio je da je za projekat, koji ima za cilj da Beograđanima pruži mogućost da učestvuju u procesu odlučivanja o tome kako žele da njihov grad i opštine izgledaju u budućnosti, grad izdvojio 200 miliona iz budzeta, a opštine po 10 miliona. Naglasio je da je grad za dva meseca, koliko traje projekat, dobio sjajne ideje od sugrađana za sređivanje parkova, fasada, izgradnju novih vrtića, promenu autobuskih stajališta... 

- Ovaj projekat je primer kako zajedno neke stvari možemo da promenimo u našem gradu, a grad po prvi put u istoriji traži ideje od sugrađana - istakao je Mali i dodao da je stiglo 20.000 ideja u protekla dva meseca. 

"Po prvi put ćemo pokazati kako grad može da se vodi na zajednički način, i menja shodno zahtevima građana", zaključio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Legionarii

06.02.2018 13:30

Ovako se brine i gradjanima!

Lea

06.02.2018 13:33

Zajedno mozemo sve.

Pijacar

06.02.2018 13:34

Odlična ideja! Pa valjda ja i moje komšije znamo najbolje šta nam u kraju treba. Podržavam maksimalno!

Safon

06.02.2018 16:41

Lepo je što se traže ideje od sugrađana.