(FOTO) Ovako su Beograđani trčali u gaćama!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

04.02.2018

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kape, šalovi i grejači za uši i na sve to još samo donji veš. Tako su najhrabriji sportisti i sportistkinje Beogradskog trkačkog kluba krenuli u današnju neobičnu trku Dorćolom.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Sportisti trčali uprkos zimi

Na Dunavskom keju održana je druga zimska trka u donjem vešu, a učestvovalo je oko 30 takmičara i takmičarki, mahom mlađih - u dvadesetim i tridesetim.

Hladan vetar uz reku odavao je utisak da je temperatura i niža od dva stepena, koliko je zabeležio termometar. To, međutim, nije sprečilo entuzijastične sportiste da se, nakon zagrevanja, bodreći jedni druge, upuste u "golu trku" od 1.600 metara.

- Prvi razlog zbog kog smo organizovali ovakav događaj jeste želja da učinimo nešto nesvakidašnje, detinje, bezbrižno i radosno u ovim teškim vremenima - rekao je organizator Veroljub Zmijanac.

To je i nesvakidašnja prilika sportista da usred zime pokažu svoje mišiće, ali i da "čeliče" svoje telo.

- Ljudi vole da se slikaju i u tome nema ništa loše. Takođe, želeli smo da pokažemo da je kontrolisano izlaganje hladnoći čak i zdravo i da ima primenu u profesionalnom sportu, recimo korišćenjem krioterapije, ali i dugu tradiciju u Rusiji - naveo je Zmijanac, koji zbog prehlade ove godine nije učestvovao.

Učesnici su bili pomalo razočarani zato što za razliku od prošle zimske trke na Adi, ove godine nije bilo snega, koji daje poseban efekat kompletnom događaju.

Najbrži od svih "golaća" bio je Ivan (30).

- Moj cilj za učešće bila je ideja da pokažemo ljudima da ako možemo mi da trčimo ovako "obučeni", onda svi mogu da trče i da se bave sportom - bio je kratak pobednik, koji je požurio da se obuče.

Trkači su, u nedostatku odeće, kreativnost izrazili noseći upečatljiv donji veš, štucne i rukavice, a nekoliko učesnika "okitilo" se sombrerom, polucilindrom, fantomkom, pa čak i čupavom perikom.

Učešće je bilo besplatno, a ograničenje prijavljivanja nije postojalo, jedini uslovi za trku bili su dobro raspoloženje i volja da se skine "nepotreban" sloj garderobe. O tome svedoči i činjenica da su se trci pridružila i dva momka u boksericama i sa vunenim kapama, dok je trka već bila u toku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading