(FOTO) AJI JUNG URUČEN ORDEN ITALIJANSKE ZVEZDE: Svečanoj dodeli prisustvovala i Ana Brnabić

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.01.2018

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorki Beogradskog festivala igre Aji Jung večeras je u italijanskoj ambasadi u Beogradu uručeno najviše državno odlikovanje te zemlje u oblasti kulture - "Orden italijanske zvezde", a uručenju je prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brnabić.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Aji Jung uručen "Orden italijanske zvezde"

Premijerka Brnabić čestitala je Aji Jung na dobijenom priznanju i istakla značaj "Beogradskog festivala igre" kao sjajnog primera kako privatna inicijativa u kulturi opstaje 15 godina, iako takve projekte nije lako pokrenuti, a još veći izazov učiniti ih održivim, svake godine proširivati program za posetioce i dovoditi svetska imena u Srbiju.

- Bilo bi sjajno da ima još ovakvih uspešnih i dobrih primera koji Srbiju prikazuju u svetu kao kreativnu i modernu zemlju i da kroz takve događaje možemo da menjamo sliku o našoj državi i građanima u čitavom svetu. Na taj način doprinos našem društvu je mnogo značajniji i širi od doprinosa savremenoj igri i kulturi - rekla je Brnabić nakon svečane ceremonije uručavanja priznanja i zvaničnog obraćanja.


Ona je dodala da je veoma važno da država prepoznaje slične inicijative koje dolaze iz privatnog sektora i poseduje mehanizme da ih podrži.

Jungovoj je u ime predsednika Italije, Serđa Matarele, orden uručio ambasador Italije u Srbiji Ðuzepe Manco.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Aleksa

29.01.2018 21:46

Sa srećom orden i da ostane primeran radnik na polju umetničkog rada.