MUŽA MI HAPSILI PRED DETETOM! Supruga Miljana Adžića iz Zvečana van sebe od brige: U ZATVORU JE NA PRAVDI BOGA!

Autor:

Vesti

15.12.2022

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lažno su ga optužili da je na barikadama napao kosovskog policajca, ovo je još jedan pritisak na srpski narod, kaže Katarina Adžić

MUŽA MI HAPSILI PRED DETETOM! Supruga Miljana Adžića iz Zvečana van sebe od brige: U ZATVORU JE NA PRAVDI BOGA!

Foto: Privatna arhiva

Porodica Miljana Adžića iz Zvečana, koji je uhapšen 9. decembra, dan pre policajca Dejana Pantića, kaže da su od tog dana van sebe od brige. Lisice su mu, govori supruga Katarina za Srpski telegraf, stavljene na pravdi boga i da je to još jedan od mnogobrojnih slučajeva iživljavanja nad srpskim narodom na Kosmetu.

Katarina kaže da su se ona, Miljan i njihov trogodišnji sin vraćali iz Beograda, ne sluteći šta ih čeka. U trenutku kada su došli na administrativni prilaz usledio je šok.

- Bila je gužva. Dve kolone. Nama je nakon kontrole samo prišao kosovski policajac i rekao da stanemo sa strane, a mom suprugu naredio da izađe. Nakon toga su ga odveli u svoju stanicu, tu na granici, a na moje pitanje zašto ga hapse samo su mi rekli da ni oni nisu upućeni i da ne znaju detalje. To je bio poslednji put da sam ga videla - priča utučena žena.

Kako je istakla, ostala je sama sa sinom, nemoćna da mu objasni šta se dogodilo s njegovim ocem.

- Osećala sam se očajno, tako se osećam i sada. Bilo je jezivo, ništa nismo znali ceo dan, dok nam se uveče nije javio advokat, koji je potvrdio da je Miljan uhapšen i da je odveden u Podujevo jer mu je određen pritvor mesec dana. Cela porodica je u šoku. Miljanovi roditelji su stariji ljudi, veoma lošeg zdravlja, ovo ih je tek dotuklo toliko da ne mogu ni da govore - ispričala nam je Katarina.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

 

Ona je istakla da optužbe na račun njenog muža nemaju veze s istinom, ali da to nije prvi put da se takve stvari dešavaju Srbima s Kosova.

- Mog supruga terete da je 13. oktobra prošle godine napao policajca, što apsolutno nije istina. Tvrde da je tokom postavljanja barikada, kada su jedinice ROSU upale na sever, napao policajca. Pored toga, na teret mu se stavlja i posedovanje oružja. Optužbe su potpuno neosnovane, ali je ovde izgleda praksa da se nevini ljudi hapse. Neretko se čuje priča da su nekog Srbina uhapsili jer ima isto ime ili prezime kao taj neki drugi koji zaista ima neko krivično delo. Jednostavno im se može i rade šta hoće - zaključila je Katarina.

Studenti uplašeni

Na pitanje da li strahuje posle svega Katarina kaže:

- Kao neko ko je odrastao ovde, apsolutno ne osećam strah. Proživljavali smo sve i svašta. Mislim da se trenutno najviše plaše mladi, koji studiraju ovde. Njima je sve to novo. Zamislite studenta koji izlazi na ulicu koja je puna policije jer većina njih nije imala priliku da ranije vidi tako nešto. Verujem da su oni u najvećem strahu.

Nikom ovo ne bih poželela

Miljanova supruga kaže da joj najteže pada kada je deca upitaju gde im je tata jer ne zna kako da im objasni šta se dogodilo:

- Naša deca su mala. Sin ima tri godine, ćerka dve. Naš sin je gledao kako mu odvode oca i danima me pita gde mu je tata, kada će se vratiti. To su za mene, kao majku, veoma teški momenti jer kako tako malom detetu da objasnim šta se dogodilo. Zaista ovako nešto nikome ne bih poželela.

Petković: Evropo, vidiš li agoniju Pantića?

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je juče da je peti dan kako je Dejan Pantić utamničen u bazi kosovske policije, a da ga njegova porodica nije videla ni čula ni na minut i istakao da je jasno da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti spreman na sve, pa i da zgazi i sopstvene propise kada želi da udari na Srbe.

Republika

Foto: printscreen

 

- Evropo, kada će ovom srčanom bolesniku biti omogućeno da se čuje i vidi s porodicom, što je jedno od osnovnih ljudskih prava. Da li, Evropo, znaš kako izgleda agonija porodice Pantić, koja ne zna da li je njihov otac, suprug, deda živ, da li je primio lekove koje smo poslali, da li ga muče i maltretiraju u Kurtijevoj bazi? Zbog čega oficiru za vezu ne dozvoljavaju da ga poseti - upitao je Petković u objavi na Tviteru, u kojoj je označio specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, šefa misije OEBS u Prištini Majkla Devenporta i misiju Euleksa na Kosovu.

Petković je istakao da Kurti nečovečnim postupanjem i uskraćivanjem osnovnih prava Dejanu Pantiću krši i sopstvene zakone, koji navode da zatvorenik mora da ima pravo na lekarsku negu, kontakt s porodicom i advokatom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading