AMERIČKE RAKETE RANILE CIVILE U UKRAJINI! Šokantno otkriće američkih medija tresu planetu: SUMNJA SE DA OVAJ SLUČAJ NIJE JEDINI!

Autor:

Svet

24.11.2022

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američke rakete AGM-88B, koje su ispalile ukrainske snage, teško su povredile civile u Kramatorsku, piše Njujork tajms.

AMERIČKE RAKETE RANILE CIVILE U UKRAJINI! Šokantno otkriće američkih medija tresu planetu: SUMNJA SE DA OVAJ SLUČAJ NIJE JEDINI!

Foto: youtube.com/printscreen/Tanjug

Rat u Ukrajini

Kako navodi ugledni američki list, sve se odigralo u 26. septembra tačno u 18 časova, a u napadu su povređene najmanje tri osobe.

 Novinari "Njujork tajmsa", kako se navodi, uspeli su da sakupe i identifikuju različite metalne fragmente zaostale na mestu udara, a tvrdnju da je reč o američkoj raketi dodatno potvrđuju i reči meštana. 

- Tri osobe su ranjene, kažu. nema mrtvih. Pogodio je stan u kome niko ne živi, a u sledećem su ljudi povređeni - rekla je Olga Vasilivna, meštanka koja je živela pored mesta gde je projektil pogodio.

Njen iskaz su potvrdili su i drugi svedoci.

- I ranije je bilo eplozija u ovom kraju. Sada se plašimo svakog sitnog šuštanja - navodi jedan od meštana.

Prema navodima Njujork tajmsa, postoje ozbiljne sumnje da ovaj slučaj nije jedini.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Ovo šokantno otkriće uglednog američkog medija koje prenose mediji u Rusiji, na dodatnoj važnosti dobija ako se zna da je ukrajinska raketa ispaljena iz sistema S-300 nedavno pala u Poljsku i ubila dve osobe.

Tada je, kao što je Republika već pisala, ceo svet bio na granici katastrofe, pošto je Poljska članica NATO pakta, a napad na nju, shodnu aneksu 4 i 5 alijanse, mogao je da se tumači kao napad na ceo savez.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Kada se ispostavilo da raketa nije ruska, kako je to u prvi mah tvrdio zvanični Kijev, opasnost o sudara Rusije i NATO je, bar privremeno, prošla.

Kako navodi Njujork tajms, o incidentu u Kramtorsku, pomoćnica ukrajinskog Ministarstva odbrane nije želela da govori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading