RADNA AKCIJA: U Karađorđevom parku 11 novih stabala!

Autor: beoinfo.com, Republika

Vesti

25.01.2018

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnici JKP "Zelenilo - Beograd" u Karađorđevom parku zasadili su11 novih stabala i tako oplemenili ovaj prostor, saopšteno je iz ovog preduzeća

RepublikaFoto: beograd.rs
Sređivanje Karađorđevog parka

Prema rečima generalnog direktora JKP "Zelenilo - Beograd" Slobodana Stanojevića, protekle tri godine ovo preduzeće je mnogo radilo na obogaćivanju biljnog fonda u gradskim parkovima

RepublikaFoto: beograd.rs

- Parkovi koji se nalaze u centralnoj gradskoj zoni bogatiji su za 595 novih stabala. Nova stabla krase Kalemegdan, park ispred Hrama Svetog Save, Tašmajdanski park, park Ćirilo i Metodije, park na Banovom brdu, Manjež, Finansijski park, Hajduk Veljkov venac, Neimarski i Karađorđev park, a u istom kontinuitetu nastavljamo i ove godine. U toku prošle godine smo u drvoredima i na slobodnim zelenim površinama u Beogradu zasadili ukupno 4.840 stabala, a ove godine planirana je sadnja preko 5.000 novih stabala u prestonici - rekao je Stanojević.

RepublikaFoto: beograd.rs

On je dodao da su zasađene sadnice visokog kvaliteta, čime se povećavaju šanse za njihov opstanak u teškim uslovima  gradske sredine. Stalnim usavršavanjem tehnika sadnje, održavanja i nege stabala, "Zelenilo" se trudi da očuva i poveća broj stabala u Beogradu.

- Prilikom sadnje novih sadnica posebno se vodi računa da se ona vrši u skladu sa projektom i nastoji se da se sačuva prvobitna zamisao projektanta iz vremena zasnivanja parka. Sadnjom dekorativnih stabala svakako će se obogatiti kolorit i biljni fond u Karađorđevom parku, posebno ako uzmemo u obzir da su prethodnih godina tu već zasađene visokodekorativne vrste, kao što su crvena bukva, crveni kesten, ukrasna kruška, magnolije i albicija - istakao je Stanojević.

RepublikaFoto: beograd.rs

On je precizirao da se vrednost svakog novog stabla ogleda u nizu funkcija koje vrši u gradskoj sredini bilo da se radi o stablima u uličnim drvoredima, na slobodnim zelenim površinama stambenih naselja ili u gradskim šumama.

"Zelenilo - Beograd" kontinuirano radi na očuvanju i oplemenjivanju svih zelenih površina u gradu i još jednom apeluje na gradane da čuvaju mlade sadnice, kako bi Beograd bio što lepši i zdraviji grad za život svih nas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading