VELIKA PROMENA U JAVNOM PREVOZU U BEOGRADU! Šapić: Nećete više imati "Mikijev zabavnik" na ulicama

Autor:

Vesti

02.10.2022

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je javni prevoz "rak rana" Beograda i da želi da uđe u rešavanje krucijanih problema, ocenivši da će sami građani početi da redovnije plaćaju karte kad vide da je poboljšan.

VELIKA PROMENA U JAVNOM PREVOZU U BEOGRADU! Šapić: Nećete više imati "Mikijev zabavnik" na ulicama

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

"Nećete više imati 'Mikijev zabavnik' na ulicama, biće jednoobrazni autobusi kao što je u svakom gradu Evrope, crvene boje kako je ranije skupština grada odlučila. Biće čistiji, pokušaćemo da prevoz bude frekventniji. Vrlo brzo ćemo imati 100 novih autobusa na gas na ulicama", rekao je Šapić za TV Prva.

On je istakao da su to stvari koje Beograđani treba da vide, a onda će polako početi da plaćaju u većem obimu karte za prevoz, navodeći da će se tako dobijen novac ulagati tamo gde je gradjanima najpotrebnije.

"Možda u ovom neću uspeti, nemam pravo da ne pokušam. Jer, kada skoro četvrtina budžeta odlazi negde umesto da ta sredstva iskoristite za vrtiće, škole, dizanje plata, unapredjene nekih drugih usluga, onda nemam pravo da ne pokušam. Činjenica da niko pre mene ovo nije pokušao", rekao je Šapić.

On je naveo da građanima nije dobro sa ovakvim Gradskim saobraćajnim preduzećem (GSP), ali da nije ni svima u toj firmi dobro.

"Vozačima nije bilo dobro. Sa platom za koju radi, vozač ne može da ostane u zemlji. I to je jedini čovek u GSP za kojeg znamo da radi osam sati, za one druge ne kažem da ne rade, ali njegova pozicija se ne dovodi u pitanje", rekao je Šapić i podsetio da je skupština grada odlučila da formira preduzeće koje će naplaćivati karte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Duška

02.10.2022 10:37

važno je da autobusi budu crveni, to će da nam unapredi gradski saobraćaj.Vesiću vrati se sve ti je oprošteno.

Opanak

02.10.2022 13:45

@Duška - vazno je, naravno, da budu jednoobrazni bilo koje boje, sto ne i crvene, a ovde niko ne proziva ljude koji se besplatno voze po Bgd, to je valjda najnormalnije da se udje u autobus i preveze, sto bi se platilo, mozemo da ocekujemo uskoro da i u automobile na semaforu ulaze i traze voznju, sto da ne koja je razlika, voze se dz u tudjem i tako?? Ljudi, ako nemate dobre namere prema gradu u kome zivite ili koji vam je domacin, imajte bal minimun dostojanstva pa ne pljujte po njemu zato sto ste vi sami izopacenih umova!? Da li bi sami vi dozvolili da vam tako sa ulice ulaze u kucu i uszimaju sta kome treba, pa ne bi sigurno ali to je vasa kuca a Bgd ocito nije! Ocito je neminovno da se angazije firma za naplatu, sa obucenim osobljem za obracun sa siledjijama ulicnim koji se bahate u tudjem, pa ce onda biti pljuvanja po njima, a ne po onima koji su uzrok klasicnom ulicarenju?? Kako su uspeli da nam kao narodu nametnu sve najgore u sistem vrednosti, sv eono sto se na zapadu sankcionise najstroze, ovde je demoktarija, jeb... ti debilanu!

Deki

02.10.2022 16:02

@Opanak - Vazno je da autobusi budu plavi.

nnikola

02.10.2022 13:47

Leteci automobili su bolji zato sto je na nebu manji saobracaj...eh sto nije Vucic i gradonacelnik...ovaj ne ume ni da obeca...