POKOLJ U SELIMA KOD KRALJEVA: Vukovi RASTRGLI preko sto ovaca

Autor:

Vesti

15.09.2022

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom prethodnih mesec dana na teritoriji sela kod Gledićkih planina vukovi su napravili pravi pokolj, a zaklano je preko stotinu ovaca iz nekoliko stada.

POKOLJ U SELIMA KOD KRALJEVA: Vukovi RASTRGLI preko sto ovaca

Foto: RINA

Uplašeni meštani su u strahu i za svoje živote, jer divlje zveri nikad tako blizu nisu prišle kućama.

- Svakodnevno smo se suočavali sa pokoljem ovaca. Vukovi nalete i naprave haos, stada su nam ostala desetkovana. Nije svejedno kad znate da su zveri svuda oko vas, nismo slobodni ni da izađemo ispred kuća čim padne prvi mrak - kažu za RINU meštani sela Gledić kod Kraljeva.

Kako svoja domaćinstva nisu želeli da prepuste zverima, meštani među kojima su dvojica lovci uspeli su da odstrele tri vuka, a kako kažu, ugledali su ih ukupno šest. Ipak, ne mogu samostalno da deluju i nastave akciju jer su im neophodne dozvole za odstrel.

- Naneta nam je nemerljiva šteta, a ruke su nam vezane. Štetu smo prijavili Lovačkom udruženju, ali su nam tamo rekli da prvo treba da pozovemo veterinara koji će sačiniti zapisnik i tako dokazati da je štetu napravio vuk. Nakon toga dolazi komisija i utvrđuje se šteta. Zbog tako komplikovane procedure veliko je pitanje da li će i kad će nama biti nadoknađena ova velika šteta, a mi ostajemo u velikom problemu - kažu meštani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading