VESIĆ RAZMONTIRAO DRAGOLJUBA BAKIĆA: Ne bi bilo loše da ga neko podseti da su zbog njegovih projekata RUŠENI ČITAVI BLOKOVI

Autor:

Vesti

04.09.2022

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se na društvenim mrežama.

VESIĆ RAZMONTIRAO DRAGOLJUBA BAKIĆA: Ne bi bilo loše da ga neko podseti da su zbog njegovih projekata RUŠENI ČITAVI BLOKOVI

Foto: Republika

Bivši zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić podelio je na Fejsbuku fotografije bloka stambenih zgrada koji je srušen zbog izgradnje hale Pionir.

Kada su u izdanju RTS objavljeni memoari reditelja Aleksandra Đorđevića pročitao sam zanimljive rečenice u delu u kome se govori o Otpisanima koje su mi privukle pažnju. “Dve stvari su mi išle naruku: u okolini Karaburme, gde je danas Sportski centar 'Pionir', došlo je do rušenja čitavog bloka zgrada, pa je izgledalo kao posle bombardovanja. Sve te scene sa ruševinama smo, noću, tamo snimali”, napisao je čuveni reditelj. Konačno sam pronašao slike ovog srušenog stambenog bloka - naveo je Vesić u objavi sa fotografijama.

 

 

On je primetio da je tu "bilo lepih zgrada", a zatim je prokomentarisao arhitektu Pionira, Dragoljuba Bakića:

Tako kada ovaj “borac” protiv "rušenja" i "devastacije" Beograda ubuduće drugima bude držao lekcije, nije loše da ga neko podseti kako su zbog njegovih projekata rušeni čitavi blokovi. Kao što je arhitekta Đorđe Bobić predlagao osamdesetih godina prošlog veka da se na platou ispred Hrama Svetog Save podigne tržni centar!?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoran

04.09.2022 19:58

Ovo nije taj deo grada. Nema, niti je tu ikada bilo crkve. Pre igradnje škola i hale tu su bili kukuruzi. Fabrike su bile ka Bul despota Stefana.