BEOGRAĐANI MASOVNO PREDLAŽU ŠTA DA SE URADI: Od metroa do bontona

Autor:

Vesti

12.01.2018

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograđani saglasni - hoće metro! Ovo su u najkraćem rezultati dosadašnjeg glasanja građana za projekat "Da se radi i gradi po tvom", za koji je stiglo više od 14.000 predloga.

RepublikaFoto: pixabay.com
Dok ne dobijemo metro imamo Beovoz/Foto: Ilustracija

Beograđani saglasni - hoće metro! Ovo su u najkraćem rezultati dosadašnjeg glasanja građana za projekat "Da se radi i gradi po tvom", za koji je stiglo više od 14.000 predloga.

Građani su glasali šta da se gradi u Beogradu i 17 gradskih opština, a akcija je pokazala da rubne opštine muku muče sa kanalizacijom, vodovodom, dotrajalim ulicama, dok meštani centralnih opština pate za više parkova, zelenih površina, ali i zbog manjka parkinga i mesta u vrtićima. Međutim, svi hoće više igrališta, kao i groblje za kućne ljubimce budući da je iz svake opštine stigao bar po jedan takav predlog.

Mali: Građani glasaju za nove parkiće, vrtiće i sve ono što podiže kvalitet života

Ali, Beograđani se nisu izjasnili samo za građevinske poduhvate. Tražili su i da se propagira lepo ponašanje, proteraju reklame... S druge strane, žitelji Čukarice vape za očnim lekarom, a Mladenovčani za urologom i hirurgom. Gradonačelnik Siniša Mali kaže da se ovaj projekat uklapa u strategiju grada da budu na usluzi građanima. On priznaje da najviše predloga ima za metro, ali da se on ne uklapa u izdvojeni budžet.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siniša Mali

- Metro ćemo svakako raditi ako dobijemo poverenje da vodimo grad i naredne četiri godine. Baš kao što smo ispunili obećanje za Beograd na vodi. Građani glasaju za nove parkiće, vrtiće i sve ono što podiže kvalitet života - kaže Mali uz napomenu da ima dosta predloga koji se poklapaju, kao što su rekonstrukcija fasada, izgradnja gondole, nove biciklističke staze...

OVO SU JOŠ PREDLAGALI
  • Napraviti skakaonice
  • Zvučna izolacija na Autokomandi
  • Proterati reklamni prostor
  • Da se vrati omladina iz grada u sela
  • Propagirati lepo ponašanje kroz elektronske i pisane medije
  • Ukidanje putarine za Mladenovac (opština pripada gradu)
  • Da se reklame na javnom prevozu ne lepe preko prozora kako ne bi ometale pogled
  • Dozvoliti skretanje udesno iz Ulice Dostojevskog u Kirovljevu
  • Veliki jarbol sa zastavom po ugledu na onaj u Madridu na Novom Beogradu
  • Novobeograđanin traži da ta opština ima fontanu na kružnom toku kao na Slaviji
  • Postaviti bistu Bati Živojinoviću u Mladenovcu

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Raca

19.01.2018 11:02

Београђани су група врло различитих људи, различитим жељама и хтења, често нереални и нестручни у многим стварима. Важне одлуке за град треба да доносе проверено стручни, морални и културни људи, који не уносе емоције у тако важне ствари, и који схватају реално могућности и потребе времена.