"Beograd će pomoći oštećenima u poplavama" Šapić: Smatrao sam da treba izaći pred ljude i objasniti im šta može da se uradi

Autor: Republika

Vesti

08.07.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novoizabrani gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić gostujući na Studiju B komentarisao je poplave u prestonici i goruće teme u glavnom gradu.

"Beograd će pomoći oštećenima u poplavama" Šapić: Smatrao sam da treba izaći pred ljude i objasniti im šta može da se uradi

Foto: Studio B/printscreen

Šapić je napomenuo da je održao konferenciju za štampu odmah nakon poplava jer je smatrao da treba da se obrati Beograđanima, iako praktično još nije stupio na funkciju.

- Dobro je da danas neće biti padavina. Nakon ovih kiša koje su pale, 128 litara po kvadratnom metru, što nikada u novijoj istoriji nije izmereno, otvorile su nam se neke nove tačke na koje treba da obratimo pažnju. Ja sam došao na ovo mesto pre desetak dana, nisam se još ni uselio u kancelariju, još sam na funkciji predsednika opštine Novi Beograd. Smatrao sam ipak da treba da se izađe pred ljude i objasni šta je to što možemo da uradimo. Objašnjavao sam i taj fi cevi koje su pravlljene ranije i koje ne mogu da prime toliku količinu vode. To je kao kada se tuširate pa normalno otiče voda i onda uzmete bure od 50 litara i sipate i naravno da ta voda ne može da otekne tek tako odmah. Sada su nam se otvorile neke nove tačke koje nismo očekivali, ali važno je da to znamo za ubuduće - rekao je gradonačelnik.

On je dodao da su opozicioni mediji zloupotrebili njegovu izjavu, a niko od njih nije došao na konferenciju.

Republika

Foto: Studio B/printscreen

Aleksandar Šapić

- Predložio sam da se naprave saobraćajni znaci koji će govoriti vozačima da ne mogu da se kreću tim deonicama u takvim situacijama. Trudim se da nemam loše mišljenje ni o kome. Nemam protiv ni kad zastupaju tu tezu, ali na primer, na toj konferenciji posle kiše nije se pojavio nijedan opozicioni medij, a bili su pozvani. Ne dođu na konferenciju, a posle recimo ovakve emisije na portalima i društvenim mrežama komentarišu. Oni su od mojih 40 minuta koliko sam govorio spakovali minut i po i rekli da je moja jedina mera protiv poplava saobraćajni znak - rekao je Šapić.

Grad će pomoći oštećenima

- Pokušaćemo svima da pomognemo i čuo sam se tim povodom i sa predsednikom opštine Zemun. Ljudi nek se prijave, pokušaćemo, da ne dajemo lažne nade. Pitali su me i za Altinu koja nema kanalizacionu mrežu i leži na kanalima. Nije ni planirano naselje. Nastalo je u onim nesrećnim vremenima, dobro, ali što se tiče kanalizacije, naš cilj je definitivno da što pre ceo Beograd bude pokriven kanalizacijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading