KOLAPS U BEOGRADU: Pljusak paralisao Voždovac - sve stoji (VIDEO)

Autor:

Vesti

17.05.2022

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večeras oko 7.30 na Beograd se sručilo nebo.

KOLAPS U BEOGRADU: Pljusak paralisao Voždovac - sve stoji (VIDEO)

Foto: Republika

Za samo nekoliko minuta na prestonicu je pala velika količina kiše što je prourokovalo velike probleme u saobraćaju.

Kako javlja reporter Republike, veliki zastoj je u Bulevaru Stepe Stepanovića na Voždovcu gde stoji nepregledna kolona tramvaja u smeru prema cenru grada. Ovaj deo grada je potpuno paralisan.

Upozorenje RHMZ

Repubilički hidrometeorološki zavod izdao je večeras hitno upozorenje zbog najavljenog nevremena koje glasi: "U narednih sat vremena na području Sremskog i Mačvanskog okruga oblačnost koja će uslovljavati veću količinu padavina, jak vetar i kratkotrajna pojava grada".

RHMZ je takođe upozorio na grmljavinske nepogde tokom celog dana.

- Danas promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Lokalno su moguće i vremenske nepogode sa većom količinom padavina, više od 20 mm za kratak vremenski period, kratkotrajnom pojavom grada i olujnim vetrom - saopšteno je na sajtu RHMZ.

Veći deo Srbije je u narandžastoj boji što znači da je vreme opasno. Drugim rečima, prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

- Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Upozorenje za vozače

Zbog prognoziranih povremenih pljuskova i mokrih kolovoza, vožnja će biti zahtevnija, saopštio je AMSS i apelovao na vozače da voze sporije, poštuju sva ograničenja brzine, ali i sve ostale saobraćajne propise.

Mogući su česti zastoji unutar gradova, jer se u kišnim danima intenzitet saobraćaja i broj vozila na gradskim saobraćajnicama osetno povećava.

Iz AMSS još dodaju da je potrebno obratiti pažnju i na svim ostalim putnim pravcima, a posebno na deonicama na kojima je zbog radova saobraćaj izmenjen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading