ZATVOR ZA BAHATOG VOZAČA SA VIDIKOVCA?! Da je petoro dece izašlo na putanju SILEDŽIJE, svo petoro bi POGINULO!

Autor:

Vesti

01.05.2022

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama pojavio se snimak situacije u saobraćaju u Skojevskom naselju, kada su ženu na pešačkom prelazu sekunde delile od toga da je pokosi automobil.

ZATVOR ZA BAHATOG VOZAČA SA VIDIKOVCA?! Da je petoro dece izašlo na putanju SILEDŽIJE, svo petoro bi POGINULO!

Foto: Printscreen/Instagram/vas_saobracajac

Kako se vidi na snimku objavljenom na društvenim mrežama, žena je krenula na pešačkom da prelazi ulicu, kada je pored nje proleteo automobil.

Vozač je išao iz smera Vidikovca, zaobilazeći kolonu automobila na punoj liniji. Sekunde su delile ove učesnike saobraćaja od tragedije. Usled šoka, što je "za dlaku" izbgela možda i smrtonosne povrede, žena se vratila na trotoar.

 

 

Povodom tog slučaja oglasio se i Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja. On je na svom Tviter nalogu objavio broj tablica automobila i istakao da vozač za prekršaj treba da dobije zatvorsku kaznu.

Očekujem 60 dana zatvora plus sve ostalo po zakonu. U ovoj situaciji, da je petoro dece izašlo na putanju ovog siledžije, svo petoro bi poginulo - napomenuo je Okanović.

 

 

Da je reč o jednoj veoma opasnoj prestoničkoj saobraćajnici, ranije je za Telegraf.rs potvrdila sugrađanka koja živi u tom beogradskom naselju.

- Pešački prelaz kod crkve u Ulici Kneza Višeslava veoma je problematičan, iako se čak nalazi i na ležećem policajcu, te bi bilo logično da automobili na toj deonici moraju da uspore. Ipak, to nije slučaj. Više puta se dogodilo da me, i pored sveg opreza, zmalo udari automobil, a bila sam svedok i kada se to dešavalo drugima - rekla je i dodala:

- Glavni problem je što, kada se u poslepodnevnim satima na tom delu puta stvore kolone, neki vozači nemaju strpljenja. Dakle, čak i ako dobro pazite, ako vam u obe trake vozači stanu da vas propuste, može da se desi da izleti neko kome je na pamet palo da obilazi kolonu. Retke su situacije u kojima možete da ih primetite, što zbog kolone, što zbog krivine. Pri prelasku tog konkretnog pešačkog prelaza nikad nije dovoljno opreznosti - navodi naša sagovornica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading