VESIĆ POZIVA NA "BOŽIĆNO SEOCE": Raspevana jelka, bina i fijakeri - Beograd nikad zabavniji!

Autor: beoinfo

Vesti

04.01.2018

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će u četvrtak uveče u 18 časova na platou ispred Hrama Svetog Save biti otvorena manifestacija "Božićno seoce", koja će trajati do 28. januara.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Kod Hrama sve raspevano

On je za RTS istakao da, posle uspešne proslave Nove godine, na kojoj je bilo 130.000 turista, Grad Beograd po prvi put organizuje ovakvu manifestaciju ispred Hrama Svetog Save.

– "Božićno seoce" je posvećeno svim praznicima koji nas čekaju u januaru, a to su Badnji dan, Božić, Sveti Stefan, Srpska nova godina, Sveti Jovan, Sveti Sava i drugi. Ovde je postavljeno 25 kućica, bina, "raspevana jelka", a tu će biti i "božićni fijaker" – rekao je gradski menadžer.

On je najavio i da će se na platou ispred hrama održavati veliki broj programa.

– Svakog dana od 17 sati biće organizovan dečji program, predstave, filmovi i radionice za decu jer sve što se ovde radi namenjeno je prvenstveno mališanima. Očekujemo da veliki broj Beograđana dođe na večerašnje otvaranje i da do 28. januara posećuju ovu manifestaciju – rekao je Vesić, dodajući da očekuje da ova manifestacija postane tradicionalna. 

Starešina Hrama Svetog Save Stefan Šarić podsetio je da će večeras u kripti hrama patrijarh srpski Irinej podeliti 1.500 paketića za porodice sa više dece koje koriste crkvene kuhinje. Manifestaciju će ulepšati i orkestar Garde, a svečano paljenje badnjaka organizovaće se u subotu u 16 časova ispred male Crkve Svetog Save.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading