OD UDICE DO ZVERI OD 350.000 EVRA: Otvoren SAJAM NAUTIKE, lova i ribolova u Beogradu

Autor:

Vesti

08.04.2022

07:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najviše pažnje privukla jahta sandenser 320, koja je ubedljivo najveća zvezda manifestacije

OD UDICE DO ZVERI OD 350.000 EVRA: Otvoren SAJAM NAUTIKE, lova i ribolova u Beogradu

Foto: ST/Petar Divac

Od udice do luksuznog plovila od 350.000 evra, sve to iskusni nautičari i ljubitelji ovog skupog hobija mogu pronaći na 42. Međunarodnom sajmu nautike, lova i ribolova, koji je tokom jučerašnjeg dana svečano otvoren na Beogradskom sajmu i trajaće sve do ponedeljka.


Pod sloganom "Isplovi, zabaci, ulovi", ova regionalna manifestacija okupila je 100 izlagača, od kojih je 10 bilo iz inostranstva, koji su predstavili reprezentativnu ponudu glisera, jahti, jedrilica, čamaca, skutera, opreme za sportove na vodi, kao i opremu za lov i ribolov.


Najviše pažnje privlačila je jahta sandenser 320, najvećeg svetskog proizvođača jahti i glisera "Si rej", koje se posebno izdvajalo bojom i veličinom, te je bilo nemoguće zaobići ga prilikom ulaska na sajam, a njegova cena iznosila je 344.948 evra, s uračunatom opremom, popustom, carinom i PDV. Ono je bez daha ostavilo posetioce koji su ulazili da vide enterijer i zagledali je sa svih strana.

Foto: ST/Petar Divac

Sajam nautike u Beogradu

 

Posetioci su mogli da vide i takozvanu cunami kuću, pokretni splav koji može da ponese do 50 ljudi, na čijem krovu je bio izložen i helikopter.


Sajam je otvorio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, koji je naglasio da je nautički turizam budućnost Srbije, koja koristi samo deo svojih potencijala za razvoj ove vrste turizma i najavio velika ulaganja.


- Srbija će investirati pola milijarde evra u razvoj vodnog saobraćaja i vodnih koridora, to su ulaganja u luke, bezbednost plovidbe, ali i uređenje naših reka da bi bile plovne tokom cele godine. Kad je u pitanju nautički turizam, tek nam predstoje ulaganja u razvoj marina i novih prilazišta za čamce, na taj način ćemo dodatno obogatiti turističku ponudu, ne samo na velikim rekama već i na mreži kanala Dunav-Tisa-Dunav - rekao je ministar.
Pored njega, otvaranju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za privredu i turizam u Vladi Vojvodine Nenad Ivanišević, kao i Vuk Perović, direktor agencije za upravljanje lukama.

On je najavio ulaganje u marine da bi vlasnici jahti i čamaca imali sigurne vezove i snabdevanje strujom i vodom.


- Planiramo da otvorimo osmo po redu putničko pristanište u narednih mesec dana u Zemunu i očekujemo preko 700 brodova da uplove u naš glavni grad - naveo je Perović.

BROJKE

100 izlagača
10 iz inostranstva
700 brodova bi trebalo da uplovi u Beograd tokom godine
7 međunarodnih putničkih pristaništa

činjenice o sandenseru


* dugačka 10 metara, široka tri metra
* 644 litara kapacitet rezervoara za gorivo
* 4 vodootporna zvučnika
* podvodno svetlo, svetla za pristajanje, reflektori
* produžena tenda
* tikovina na krmenoj platformi, pramcu i kokpitu
* enterijer od orahovog drveta

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading