Đilas se ljutio na mene, a ja ga još i častio, NIJE MI SE NI IZVINIO: Đorđe Vukadinović, čovek koji je "ubo" rezultate IZBORA

Autor:

Vesti

07.04.2022

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vukadinović je zbog istraživanja prošao linč, a jedini je uoči izbora ukazao na pravo stanje stvari na terenu

Đilas se ljutio na mene, a ja ga još i častio, NIJE MI SE NI IZVINIO: Đorđe Vukadinović, čovek koji je "ubo" rezultate IZBORA

Foto: Tanjug

Dragan Đilas i Đorđe Vukadinović

Kada je politički analitičar Đorđe Vukadinović iz Nove srpske političke misli objavio, nekoliko dana uoči izbora, istraživanje javnog mnjenja, većina političara iz opozicionih redova obrušila su se na njega. Međutim, četiri dana nakon izbora svedoci smo da se rezultati Vukadinovićevog istraživanja, za većinu koalicija i stranaka, gađaju u procenat! Dežurne neverne Tome mu se, kaže, nisu izvinile, a u razgovoru za Srpski telegraf otkriva "magičnu" formulu kojom je pripremio Srbiju za ono što sledi.


- Nas su napadali i to sa svih strana, a ovaj put naročito iz redova "glavne" opozicije, da sam u jednom trenutku i sam posumnjao da možda grešimo iako sam, naravno, znao da radimo najbolje i najpoštenije što se može u datim okolnostima. Osećao sam se kao u onom vicu - kad ti svi kažu da si pijan, ti lezi, pa se valjaj - kaže Vukadinović za naš list.

MISTERIOZNI ISTRAŽIVAČI


Dodaje da su drugi napravili greške u procenama rezultata jer su potcenili naprednjake:

 
- Neke kolege istraživači su, prema mom mišljenju, konstantno precenjivale rezultat SNS, dajući im preko 50 odsto, izjednačavajući rezultat Vučića s rejtingom stranke, što se pokazalo pogrešnim. 


Mislio je, ističe, da su naprednjaci bliži 45-46 odsto, nije bio siguran "u to prelivanje razmere unutar grupacije SNS-SPS", ali jeste da je njihov ukupan zbir oko 55 odsto.


- Posebno sam ponosan na predsedničke izbore, koje smo doslovno predvideli u procenat. S druge strane, ovi misteriozni istraživači, čije istraživanje je prezentovao Dragan Đilas, lider SSP, najblaže rečeno su preterivali i u dizanju opozicije, naročito liste koju je predvodila Marinika Tepić, govoreći kako oni, maltene, dišu za vrat SNS, i kako "Moramo" i "Ujedinjeni u Beogradu" imaju više glasova nego SNS i SPS zajedno. Govorili su kako sigurno pobeđuju u Beogradu, kako Ponoš ide u drugi krug... Oni su napali naša realna istraživanja, a najkomičnije je što smo, zapravo, jedini ozbiljniji propust imali kod te liste "Ujedinjeni". Oni su, na kraju, imali mnogo lošiji rezultat od onog koji smo im mi predvideli - kaže Vukadinović. 

Vukadinovićeva prognoza vs RIK

Vukadinović (1. aprila objavljeno)


Parlamentarni


- Vlast (SNS +SPS) 55 odsto
- Opozicioni građanski 24 odsto
- Opozicioni nacionalni 14 odsto
- Ostali i nevažni 7 odsto


Predsednički izbori


- Aleksandar Vučić 55-58 odsto
- Zdravko Ponoš 18-21,5 odsto
- Miloš Jovanović 4,5-6 odsto

RIK (juče, na 99,08 odsto obrađenih glasova)


- Zajedno možemo sve 42,92
- SPS 11,43
Ukupno 54,35 odsto
- Ujedinjeni za pobedu 13,69 odsto
- Moramo 4,7 odsto
- Ajmo, ljudi 1,67 odsto
Ukupno: 20 odsto
- NADA 5,38 odsto
- Zavetnici 3,72 odsto
- Dveri-POKS 3,81 odsto
Ukupno: 12,91 odsto

KONZERVATIVNI METOD


Ističe da NSP istraživanja rade studiozno i konzervativno jer poznaju biračko telo i imaju dobar uzorak koji odgovara strukturi biračkog tela.


- To znači da tu mnogo veći udeo ima starija populacija (60 plus), oni više izlaze na izbore. Mi nismo opterećeni fikcijama poput one kako su mladi protiv Vučića, a za opoziciju, što se pokazalo kao netačno, kao i da su oni koji obično ne glasaju protiv vlasti, a za opoziciju - navodi Vukadinović. 


Na pitanje da li su ga oni koji su ga napadali zvali da se izvine kaže:


- Mnogi su zvali i javno se izvinjavali preko mreža, ali nije zvao niko od onih koji su me najviše napadali.


Vukadinović na pitanje šta dalje kaže da će postizborni period biti daleko neizvesniji od samih izbora.
 

 

E sad sledi neizvesnost

- Pošto su ovi izbori bili dosta izvesni, uz sitna iznenađenja, mnogo će biti neizvesnije posle izbora, s mnogo većim iznenađenjima - ističe Vukadinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading