REKONSTRUKCIJA ZINDAN KAPIJE! Velika investicija u jednu od najposećenijih znamenitosti u Beogradu!

Autor: Republika

Vesti

17.03.2022

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je obišao radove na rekonstrukciji Zindan kapije.

REKONSTRUKCIJA ZINDAN KAPIJE! Velika investicija u jednu od najposećenijih znamenitosti u Beogradu!

Foto: Grad Beograd

Restauracija urušenog svoda prolaza kapije predviđena je projektom kako bi se sprečilo dalje propadanje ovog prostora. Takođe se radi sanacija i podzemnih prostorija.

Došlo je vreme da možemo da uložimo ozbiljan novac u rekonstrukciju Beogradske tvrđave. Posle rekonstrukcije Malih i Velikih stepenica, Francuskinje, Pobednika i Sahat kule došlo je i vreme da rekonstruišemo Zindan kapiju. Ovde će grad Beograd uložiti nešto više od milion eura - rekao je Vesić i dodao:

Kapija je inače napravljena u 15. veku i zaista je blago Beogradske tvrđave. Na ovaj način uređujemo ono najbitnije što imamo kada je upitanju naša istorija a to je upravo Beogradska tvrđava. To je jedno od najposećenijih mesta kada su u pitanju strani turisti. Tako se čuva Beograd i tako čuvamo svoju kulturu, istoriju i svoj identitet - izjavio je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading