DANAS OTVARANJE PIONIRSKOG PARKA: U rekonstrukciju uloženo 107 miliona dinara

Autor: Republika

Vesti

29.12.2017

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas ispunjavamo još jedno obećanje koje smo dali Beograđanima, otvaramo Pionirski park, koji je renoviran i u koji je uloženo 107 miliona dinara, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na TV Pink.

RepublikaFoto: Promo foto
Završeni radovi na rekonstrukciji Pionirskog parka

On je podsetio da je to jedan od najstarijih parkova u Beogradu jer je počeo da se formira 1842. godine kao dvorska bašta jer je to bio deo dvora između današnjeg Starog i Novog dvora, preneo je gradski Sekretarija za informisanje.

- Sada u parku ima 12 dečjih rekvizita, 73 klupe, 29 đubrijera, a postavljen je i novi automatizovani toalet kakvi postoje u evropskim prestonicama. Biće ih postavljeno ukupno pet, pored Pionirskog parka, u Parku Ušće, na Zemunskom keju, Trgu republike i u blizini Hrama Svetog Save. Tako Beograd polako, na svaki način hvata korak sa svetom - rekao je Vesić i pozvao građane da se prošetaju ovim parkom jer je poseban i predstavlja deo istorije Beograda. 

Govoreći o novogodišnjim praznicima, on je naglasio da je u Beogradu trenutno 130.000 stranih i domaćih turista i da će grad zaraditi oko 800 miliona evra, u šta su ukl?učene zarade hotela, države, šoping molova i svih drugih učesnika u turističkoj ponudi grada. 

- Od 4. januara ispred Hrama Svetog Save nalaziće se "Božićno seoce” koje će trajati do 28 januara. Tu će biti horovi, ''raspevana jelka'' ispred koje će deca pevati, koncerti, kućice sa suvenirima i drugi sadržaji. To je potpuno novi program koji obuhvata ceo januar mesec i time će se produžiti novogodišnje svečanosti - kazao je Vesić.

RepublikaFoto: Promo foto

Gradski menadžer je podsetio i da je završen drugi konkurs Fondacije za mlade talente te da je na raspolaganju bilo 16,8 miliona dinara.

- Tu Fondaciju podržavaju društveno odgovorne kompanije i mi mladim talentima dajemo pomoć u tri kategorije, kupovinom opreme, odlaskom na edukacije u insotranstvo i odlaskom na takmičenja u inostranstvu. Do sada je 49 srednjoškolaca dobilo pomoć, verujem da ćemo sledeće godine moći da pomognemo i više i pozivam i druge kompanije da podrže rad fondacije.

- Takođe, odvojili smo milion dinara za start-apove srednjoškolaca jer ima veoma talentovanih mladih ljudi koji su napravili velike biznise. Mi smo odlučili da im na taj način pomognemo, a oni koji uspeju u tome imaće obavezu da deo sredstava vrate fondaciji kako bi se pomoglo nekom drugom - istakao je Goran Vesić.

RepublikaFoto: Promo foto

On je rekao i da Beograd nastavlja da brine o najstarijim sugrađanima pa je tako juče na Vračaru otvoren najveći klub za seniore u Beogradu, 27. klub po redu, otvoriće se u januaru još jedan u Batajnici, a biće ih ukupno 30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Koturaljka

29.12.2017 09:52

Jos jedan predivan park u Beogradu.

gsga

29.12.2017 10:30

Svaka cast, najzad izgleda fenomenalno.

Nikolica91

29.12.2017 11:02

Svaka cast!

StefanBrate99

29.12.2017 12:22

Samo jos jedan u nizu uspeha i projekata Sinise Malog!