LOPOVI HARAJU KARABURMOM: Uigran tim skida točkove sa automobila

Autor:

Vesti

22.02.2022

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Gotovo da nema dana da neki automobil na Karaburmi ne osvane sa sva četiri točka.

LOPOVI HARAJU KARABURMOM: Uigran tim skida  točkove sa automobila

Foto: Instagram

Stanovnike ovog palilulskog naselja već mesecima muči očigledno uigran tim lopova, koji tokom noći skidaju točkove sa vozila, a onda ih postavljaju na cigle.

Oko zgrada u samom srcu Karaburme nema dovoljno prostora ni za parking, a kamoli za garaže, pa svi parkiraju na trotoarima. Osim što masovno ostaju bez točkova, stanari se žale i da im buše gume.

- Razbojnici haraju Danteovom, Husinskih rudara, Ćalijama... skidaju točkove, a ako ne uspeju onda buše gume iz čista mira, iako niko ne parkira tako da blokira nečiji izlaz ili drugo vozilo - pričaju ljudi s Karaburme.

- Ogorčeni smo, ovaj lopovluk traje mesecima, od jesenas. Neka ekipa predveče "snima" automobile, a posle ponoći počinje akcija. U mesec dana sigurno je desetak automobila ostalo bez svih točkova. Kada se oglasi alarm, kradljivci prestaju sa akcijom i daju se u beg. Prijavljivali smo, ali uzalud, nema šanse da to sad policija nađe.

Foto: Instagram

Krađa tačkova sa automobila

 

Veliki je trošak, dodaju naši sagovornici, i kupovina novih delova ali i ugradnja sigurnosnih šrafova kako bi se zaštitili točkovi. Reč je o kompletu od četiri šrafa sa posebnim navojem koji ide za njih. Svaki od tih šrafova stavi se na po jedan točak i ne može se skinuti bez upotrebe posebnog navoja, koji dobija samo kupac. Cena i kvalitet zavisi od prodavnice, a serviseri preporučuju da se ova zaštita kupuje kod ovlašćenog predstavnika marke automobila.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova nismo dobili odgovor koliko je bilo prijava krađe delova automobila na Karaburmi poslednjih meseci.

Upadaju preko terase

Sem krađe delova automobila, žitelji Karaburme kažu da nije retkost da im lopovi ulaze u zajedničke prostorije, podrume u potrazi za nekim vrednim alatom, biciklima...

Takođe, komšije kažu da bahatost pljačkaša ide dotle da usred naselja preko terase upadaju u stanove tokom noći.

Komentari (0)

Loading