VESIĆ URUČIO KAMION OPŠTINI MLADENOVAC: Proširuju se zone iznošenja smeća, još 500 kontejnera za nekoliko meseci

Autor: Republika

Vesti

16.02.2022

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradsko javno komunalno preduzeće Gradska čistoća doniralo je danas opštini Mladenovac kamion za sakupljanje i odvoženje komunalnog otpada, a ključeve su predsedniku opstine Mladenovac Vladanu Glišiću uručili zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor Čistoće Marko Popadić.

VESIĆ URUČIO KAMION OPŠTINI MLADENOVAC: Proširuju se zone iznošenja smeća, još 500 kontejnera za nekoliko meseci

Foto: beograd.rs

Vesić je rekao da na teritoriji koju pokriva JKP "Gradska čistoća" ima ukupno 157 velikih i 43 mala kamiona, kao i da će tokom ove godine kupiti još 29.

- Stekli su se uslovi da neke kamione koji rade u našem sistemu već skoro 20 godina, repariramo i poklonimo drugim opštinama, kao i ovaj Mercedesov kamion koji smo danas poklonili opštini Mladenovac - rekao je Vesić i dodao da su do sada donirali oko 30-ak kamiona opštinama u Srbiji.

Naveo je i da Mladenovac sada ima osam kamiona, 500 novih kontejnera, te da će prvi put pokriti teritoriju cele opštine.

Između ostalog, naveo je i da rast u Beogradu utiče na poboljšanje standarda za sve opštine u Srbiji .

Glišić je zahvalio na vrednoj donaciji, a Popadiću i na podršci u prevozu recikliranog asfalta i na pozajmici jedne auto čistilice.

- Opština Mladenovac će za nekoliko dana doneti odluku o proširenju zone iznošenja smeća, kupili smo već 150 kontejnera, a za nekoliko meseci obezbedićemo jos 500 kontejnera - rekao je Glišić.

Popadić je rekao da je zahvaljujući finansijskoj konsolidaciji i većem budzetu grad u mogućnosti da ulaže novac u komunalna preduzeća kao što je slučaj sa "Gradskom čistoćom" .

- U predhodnim godinama nabavili smo mnogo kamiona za otpad i sada možemo da pomognemo drugim opštinama - naveo je Popadić.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading