KROZ ZGUŽVAN GEPEK DO POVREĐENOG: Za doktorku Katarinu nema prepreka, ceo Beograd bruji o sceni sa Pupinovog mosta (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

12.01.2022

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Heroina teške saobraćajne nesreće u kojoj je bilo mnogo povređenih, a dogodila se pre dva dana na Pupinovom mostu u Beogradu, bila je Katarina Kostić (27), lekar u Hitnoj pomoći.

KROZ ZGUŽVAN GEPEK DO POVREĐENOG: Za doktorku Katarinu nema prepreka, ceo Beograd bruji o sceni sa Pupinovog mosta (VIDEO)

Foto: instagram.com/printscreen

Snimak na kome se vidi kako pruža pomoć povređenima kroz gepek smrskanog automobila, dok jedan policajac pokušava da otvori vrata kako bi došao do vozača, već dva dana kruži društvenim mrežama. Njena hrabrost i požrtvovanost sve su oduševili, objavile su Novosti.

- Jedva smo izvukli čoveka iz smrskanog automobila - priča dr Kostić. - Pre toga smo proverili kakve su njegove vitalne funkcije. Bio je svestan, što nam je bio veliki podstrek da ga što pre izvučemo i da ga odvezemo do Urgentnog centra.

Dugo sam čekala ovaj posao i dočekala

Dugo sam čekala ovaj posao i dočekala sam ga. Imala sam mnogo sreće. U poslu lekara u Hitnoj pomoći, a ne u domu zdravlja ili u klinici, pronalazim sebe. Volim da pomažem ljudima, da spasavam živote - kaže dr Kostić.

Pre nego što su policajci i njene kolege, medicinska sestra i vozač, izvukli povređenog čoveka, doktorka Kostić je ušavši u gepek smrskanog automobila pokušala da mu pomogne.

- Morala sam to da uradim - kaže doktorka.

- Naš posao je da što pre reagujemo. U tom trenutku razmišljala sam samo o čoveku u automobilu kojem treba da pomognem. U toj situaciji ne mislimo na sebe, niti da li nešto može da nam se dogodi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Nakon što su smestili povređenog u Urgentni centar, Katarina je otišla kući.

- Iako je bila teška noć, ceo dan nisam mogla da zaspim - kaže.

- Razmišljala sam o svemu što se tog jutra dogodilo. Za ovih osam meseci, koliko radim u Urgentnom, nisam nešto slično doživela. Polako postajem svesna šta je moglo da se desi, ali sam sigurna da ni sada ne bih drugačije odreagovala.

(Republika/Novosti)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading