SVE VIŠE LINIJA SKRAĆENO: Čak 65 njih promenilo režim rada, normalizacija u narednim satima

Autor:

Vesti

12.12.2021

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saobraćaj u Beogradu će u narednih nekoliko sati biti potpuno normalizovan, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i pozvao građane da prate informacije nadležnih službi.

SVE VIŠE LINIJA SKRAĆENO: Čak 65 njih promenilo režim rada, normalizacija u narednim satima

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Zbog velike količine snežnih padavina, saobraćaj širom Srbije, kao i u Beogradu je otežan, a Vesić ukazuje da je na ulicama prestonice trenutno 45 gradskih i 20 prigradskih i lokalnih linija koje su skraćene ili preusmerene.

- Većina njih je preusmerena, to se odnosi na 25 gradskih linija. Skoro 20 stabala je potpuno preprečilo saobraćaj, imamo pet prijavljenih bandera koje su pale - rekao je Vesić za Tanjug u Operativno-kontrolnom centru Sekretarijata za javni prevoz.

On je rekao da su najviše problema u ulici Teodora Drajzera i Baje Pivljanina, gde se, kaže, u ovom trenutku sklanja drveće.

- Kada padne bandera onda moramo da da uključimo i EDB (Elektrodistribuciju Beograd), često i Telekom i u tom smislu treba vremena da se sve očisti - ukazao je Vesić.

Kako je rekao, zabeleženo je više od 100 prijava građana za drveće koje je palo, ali naglašava, prioritet je dat ulicama u kojima gunkcioniše javni prevoz.

- U ovom trenutku opredelili smo se da radimo samo ono što je najneophodnije, a to je da oslobodimo ulice kako bi funkcionisao javni prevoz, a onda ćemo tokom popodneva i sutrašnjeg dana otklanjati druge posledice, poput onih kada neko drvo padne na parking ili u parku, što u ovom trenutku ne smeta javnom prevozu - poručio je Vesić.

Dodao je da je cilj da do večeras sve linije javnog prevoza normalno funkcionišu, ističući da su sve ekipe Beograd puta na terenu.

Vesić je podsetio da je 110 kamiona na raščišćavanju ulica, od kojih 90 velikih i 20 malih, te da je angažovanu skoro 1.100 radnika komunalnog sistema, od planiranih 800.

- Komunalni milicioneri čiste ispred bolnica, kliničko-bolničkih centara, tu su radnici Gradske čistoće, Parking servisa, Zelenila, koji čiste prilaze vrtićima, školama, javnim institucijama, domovima zdravlja, autobuska stajališta - naveo je Vesić.

Kaže, u rad je uključeno i sest ekipa Gradskog zelenila koji uklanjaju stabla, kao i 12 ekipa iz javne rasvete.

-Velikom borbom svih zaposlenih u komunalnom sistemu uspeli smo da održimo ulice prohodnim. Čitavu noć ćemo bacati so kako bismo sprečili pojavu leda", rekao je Vesić i apelovao na sugrađane da vode računa, pogotovo zbog pojave poledice.

Na pitanje da li je neko ostao bez struje, Vesić odgovara da takvih slučajeva u centru grada nema, ali da je zbog pada bandera nestanak struje zabeležen u Lazarevcu, Obrenovcu, odnosno u rubnim područjima Beograda.

Vesić je rekao i da nijedna linija gradskog prevoza nije ukinuta, ali da ima 65 izmenjenih ili preusmerenih.

Zbog zastoja na terminusu Zvezdara linija 65 sada radi na relaciji Omladinski stadion-Bežanijska kosa, dok je linija 89 preusmerena ulicom Ace Joksimovića.

Takođe, linija 507 je skraćena do ulice Oslobođenja zbog zastoja u ulici Ilije Milićevića, a linije 47, 50, 54, 94, 59 su zbog snežnih nanosa u ulici Borska na Miljakovcu u blokadi.

Izmenjen režim rada je i za linije 409, 42, 59, 78, 26l, 39, 308, 35, 403, 407l, 34, 66, 25, 25p, 26, 91, 33, 37, 50, 89, 601, 604, 605, 610, 52, 53, 56, 15, 67, 68, 71, 72, 75, 706, 704, 707, 84.

Ukoliko građani imaju problem u saobraćaju zbog snega, mogu se obratiti Sekretarijatu za javni prevoz, kao i Beokom servisu, podvukao je Vesić.

Jovica Vasiljević iz Sekretarijata za javni prevoz naglasio je da Operativno-kontrolni centar Sekretarijata za javni prevoz radi 24 sata, ali da su zbog obilnih padavina pojačana dežurstva.

- Imamo više od 500 gradskih, prigradskih i lokalnih linija koje pratimo i pokrivamo, sve vreme smo u komunikaciji sa Beograd putem i ostalim javno-komunalnim preduzećima, kako bi na vreme preusmerili sve linije - rekao je Vasiljević za Tanjug.

On napominje da informacije stižu iz minuta u minut i navodi da je najproblematičniji prigradski deo "zbog poteza koji imaju planinske uslove odvijanja javnog prevoza".

Međutim, Vasiljević naglašava da u Operativno-kontrolnom centru rade iskusni ljudi, te da su trase kuda se vrši preusmeravanje linija poznate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading