HULIGANI DEMOLIRALI BETON HALU: Odloženo suđenje navijačima Zvezde, SUDIJA NA KORAK OD KRUCIJALNE ODLUKE!

Autor:

Vesti

26.11.2021

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje desetorici navijača Crvene zvezde optuženih da su u maju pravili nerede i demolirali baštu restorana „Lafajet" u Beton hali u Beogradu odloženo je dana za 22. decembar zbog izostanka Uroša Stojkovića, jednog od okrivljenih. Njegov branilac je rekao da Stojkovićeva majka zaražena koronavirusom i da zbog toga on morao da ostane u izolaciji.

HULIGANI DEMOLIRALI BETON HALU: Odloženo suđenje navijačima Zvezde, SUDIJA NA KORAK OD KRUCIJALNE ODLUKE!

Foto: E-stok

Policija u Beton halu

Postupak se vodi pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu. 

- Već tri puta je suđenje odloženo u kratkom roku - rekao je sudija i naveo da razmišlja o razdvajanju postupka jer je je grupa optuženih brojna i da je moguće da će stalno neko izostajati. 

Optužnicu za nasilničko ponašanje protiv Petra Janičića, Saše Popovića, Miloša Peruničića, Jova Vukovića, Uroša Stojkovića, Nikole Nikolića, Vićentija Jelića, Nemanje Rodića, Filipa Markovića i Igora Šparavala tužilaštvo je podiglo u junu, mesec dana posle događaja za koji se mladići terete.

Oni su se, kako tvrdi tužilaštvo, posle proslave šampionske titule fudbalskog kluba Crvena zvezda na reci Savi, izdvojili iz kolone i upali u baštu restorana "Lafajet" u Karađorđevoj ulici gde su počeli da prave nered.

Foto: printscreen/Google Earth

Palata pravde

Lomili su izloge, prevrtali stolove i stolice, ugrožavali goste i osoblje restorana, a napali su i povredili nekoliko osoba, tvrdi tužilaštvo.

Posle ovog događaja, policija je privela 129 osoba, ali su svi osim ove desetorice pušteni nakon davanja izjava u tužilaštvu i protiv njih su vođeni prekršajni postupci.

Kako je navedeno ranije, 38 osoba je osuđeno pred Prekršajnim sudom u Beogradu, a sedam oslobođeno.

Desetorica optuženih su na saslušanju u tužilaštvu negirala da su učestvovali u demoliranju restorana.

U sudskim krigovima se glasno spekulise da su pravi huligani izbegli hapšenje, ali da optuženi iz straha za bezbednost ne smeju da progovore. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading