FABRIKA U LEŠTANIMA I RANIJE IMALA PROBLEME: Pre 13 godina dve razorne eksplozije povredile nekoliko radnika!

Autor:

Vesti

23.11.2021

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U fabrici "EdePro" u naselju Leštane danas je došlo do razorne eksplozije raketnog goriva. Međutim, ovo nije prvi put da se takav incident dešava u ovom postrojenju.

FABRIKA U LEŠTANIMA I RANIJE IMALA PROBLEME: Pre 13 godina dve razorne eksplozije povredile nekoliko radnika!

Foto: Republika

Početkom novembra 2008. došlo je do dve detonacije, a tom prilikom su povređena trojica radnika, od kojih jedan teže.

Incident, u kojem samo pukom srećom nije bilo mrtvih, dogodio se u fabričkoj hali gde se puni eksplozivna smesa za protivgradne rakete.

- Bio sam ispred kuće, kada je odjeknula prvo jedna, a ubrzo zatim i druga eksplozija - objašnjavao je Goran Jovanović, čija se kuća nalazi nedaleko od kompleksa ovog preduzeća, za Novosti.

Prema njegovim rečima, u trenutku detonacije, u blizini je bilo nekoliko zaposlenih "EdeProa", a trojica su radila u samom pogonu. Jedan od njih se nalazio na skeli i njega je silovit udar bacio nekoliko metara, zbog čega je i zadobio prelome.

Eksplozija nije izazvala požar, ali je potpuno uništila ovaj proizvodni pogon. Delovi krova hale su leteli desetinama metara unaokolo.

"EdePro" je nakon incidenta posetio i tadašnji pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik sektora za zaštitu i spasavanje Predrag Marić.

Prema njegovim saznanjima, eksploziju je najverovatnije izazvala smesa za punjenje raketa, ali nije mogao da kaže kako je došlo do detonacije.

Inače, žitelji ovog dela Leštana govorili su da se iz pogona "EdePro" često mogu čuti "sitne" detonacije"

- Ova fabrika je napravljena pre više od 20 godina i često iz nje nešto puca - dodaje Goran Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading