Pokretna kancelarija Gorana Vesića rešava probleme građana u novobeogradskim blokovima 23 i 19a (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

20.11.2021

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas svojom pokretnom kancelarijom novobeogradske blokove 23 i 19a i tom prilikom razgovarao sa građanima o problemima sa kojima se susreću, kao i stvarima koje bi trebalo unaprediti u cilju povećanja kvaliteta života u ovom delu grada.

Pokretna kancelarija Gorana Vesića rešava probleme građana u novobeogradskim blokovima 23 i 19a (FOTO)

Foto: printscreen

Goran Vesić

Događaju su prisustvovali član Gradskog veća Stevo Marušić, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, te predstavnici gradskih komunalnih i drugih preduzeća. 

Vesić je podsetio da su ga stanari Bloka 23 zamolili da dođe u njihov kraj nedavno kada je bio u obilasku Bloka 24. 

To je upravo svrha pokretne kancelarije, da mogu da obilazim naselja i čujem sve o problemima sa kojima se susreću. Ovde su problemi malo drugačije prirode nego u ostalim delovima grada, ali to ne znači da ne bi trebalo da ih rešavamo. Razgovarali smo o uređenju unutarblokovskih površina, koje su do pre dve godine bile van bilo čije nadležnosti. To smo rešili preko novog Zakona o glavnom gradu, kao i kroz Statut grada. Biće urađena rekonstrukcija stepeništa, koja su u lošem stanju i koja decenijama niko nije održavao - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, ovaj Blok će uskoro dobiti tri igrališta. 

- U pitanju su dva manja igrališta u ovoj godini i veliko igralište, Raketa, naredne godine. Do 10. decembra Blok 23 će dobiti 794 zonirana parking mesta, čime će mesta biti „rezervisana” za građane koji žive u Bloku 23. Pričali smo i o tome kako da nastavimo ozelenjavanje Bloka 23, a obavestio sam građane da je njihov Blok stavljen pod zaštitu, čime je sprečen svaki eventualni pokušaj gradnje na slobodnim površinama. Takođe, govorili smo i o tome kako da poboljšamo javnu rasvetu, kao i o zameni đubrijera, kako ih nesavesni građani ne bi koristili umesto kontejnera. Biće zamenjen i određen broj klupa, kao i još mnogo drugih stvari kako bi ovaj divni blok postao još bolje mesto za život - dodao je Vesić.

On je istakao da je posebno srećan jer su mu stanari Bloka 23 rekli da je nakon donošenja odluke Grada Beograda rešen problem buke iz ugostiteljskih objekata. 

- Buke više nema i to znači da je odluka bila efikasna. Pričali smo i o buci koja dolazi od auto-puta, što je ovde najveći izvor buke. Informisao sam građane da će Grad Beograd do kraja godine usvojiti Plan akustičnih zoniranja Beograda. Tako će od 1. januara Komunalna milicija početi sa kontrolom buke. To znači da će upravljači puta morati da počnu sa postavljanjem zaštitnih barijera ili će u suprotnom plaćati kazne. U ovom trenutku upravljač auto-puta su „Putevi Srbije”. Zvučne barijere su obavezne jer ljudi moraju biti zaštićeni od buke - istakao je Vesić. 

On je naglasio da je današnji razgovor pokazao da, kako je rekao, ako saslušamo jedni druge možemo i rešimo veliki broj problema. 

- Ključna stvar je da nadležni čuju sve o problemima građana, Naravno da nije moguće rešiti sve probleme, jer postoje oni koji traže mnogo više vremena, poput uređenja fasada i liftova. Ipak, kada budemo uradili sve ono što smo danas dogovorili, ovi delovi grada će biti mnogo bolje mesto za život. Razgovarali smo i o lokalima koji su u vlasništvu Vojske, a sličan problem postojao je u Bloku 24, gde već završavamo ugovor sa Vojskom kako bismo napravili klub za seniore. To ćemo sada ponuditi i za Blok 23, kao i za Blok 19a. Klubovi za seniore su važni jer je bitno da imaju što kvalitetniji društveni život i da im se ponude različiti sadržaji. Moguće je da se stvari promene nabolje kada jedni druge slušamo i razgovaramo. Rezultate ovih razgovora videćemo već posle nekoliko nedelja - zaključio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading