BRITANCI ŠALJU MIGRANTE U KAMP U ALBANIJI: Spremni da plate 100.000 funti po osobi - stigla i reakcija iz Tirane

Autor:

Vesti

19.11.2021

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Migranti koji u Veliku Britaniju stižu preko Lamanša mogli bi brzo da budu prebačeni u centar za azil u Albaniji, saopšteno je sinoć.

BRITANCI ŠALJU MIGRANTE U KAMP U ALBANIJI: Spremni da plate 100.000 funti po osobi - stigla i reakcija iz Tirane

Foto: Tanjug/AP

Ministri razmatraju otvaranja centra za azil u Albaniji, jer veruju da bi to delovalo kao sredstvo za odvraćanje migranata koji iz severne Francuske prelaze u Veliku Britaniju.

Svako ko traži azil u Britaniji nakon što stigne ilegalnim putevima, kao što su gumeni čamci i mali brodovi, biće prebačeni u novi centar u roku od sedam dana, piše Tajms.

Kako se navodi, projekat bi koštao britanske poreske obveznike 100.000 funti po migrantu za prevoz avionom i smeštaj.

- Of šor centar za azilante je sada naša jedina nada, jer ništa drugo ne funkcioniše - rekao je neimenovani britanski zvaničnik za "Tajms".

Raniji izveštaji o planovima za centre za azilante na moru, uključujući korišćenje napuštenih naftnih platformi u Severnom moru, o kojima se raspravljalo prošle godine, na kraju su se pokazali neuspešnim.

Ali verovatnoća sklapanja sporazuma sa Tiranom sada izgleda dobro, rekao je izvor iz britanske vlade, uprkos tome što je albanski ministar inostranih poslova Olta Džaka odbacio tu ideju prošlog meseca.

Međutim, nakon ovih navoda “Tajmsa” albanski premijer Edi Rama izjavio je da u Albaniji neće biti izgrađen izbeglički kamp za migrante iz Velike Britanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Slavko

19.11.2021 07:50

Odatle će bežati na Kosovo pa ponovo u EU.

gege

19.11.2021 12:01

hahaha cuj 100000 po coveku hahahah, dajte bilo kom nasem taksisti 15ooo ima da ih prebaci ocas posla hahahaha