EVO KAKO DANAS RADE PRODAVNICE, BANKE, POŠTE...! Svi koji moraju na posao imaju pravo na uvećanu zaradu!

Autor:

Vesti

11.11.2021

06:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija i svet danas obeležavaju Dan primirja u Prvom svetskom ratu u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Ko radi na današnji dan ima pravo na uvećano primanje

Evo ko će danas raditi, a ko praznovati.

Sve pijace koje se nalaze u sistemu JKP "Gradske pijace" danas će raditi uobičajeno, od 6 do 19 časova

Kako je saopšteno iz tog preduzeća, cilj je da se građanima omogući snabdevanje zdravim i visokokvalitetnim namirnicama.

Tržni centri rade redovno, kao i većina sadržaja koji su dostupni u njihovom sklopu.

Prodavnice i supermarketi koji su uveli neke izmene, već su na svojim izlozima istakli radno vreme, a u obavezi su da rade najmanje od 9 do 12 časova.

 

Šta ako morate da radite na državni praznik?

Zaposleni ima pravo da odsustvuje na dan praznika za koji je zakonom propisano da se ne radi i za to vreme ostvaruje pravo na naknadu zarade, odnosno ako radi na dan praznika ostvaruje pravo na uvećanu zaradu za rad na dan praznika samo za onoliko dana koliko je Zakonom propisano da se taj praznik praznuje.

S obzirom da je Zakonom propisano da se državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu praznuje jedan dan i pravo na naknadu zarade, odnosno na uvećanu zaradu za rad na ovaj dan državnog praznika zaposleni može da ostvari samo za jedan dan.

U Srbiji je otvoreno 39 ispostava Pošte Srbije, dežuraju pošte u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i drugim većim gradovima.

Većina banaka je zbog praznika zatvorila svoja vrata, ali njihove filijale u tržnim centrima rade.

Iz Gradskog saobraćajnog preduzeća za medije kažu da je prevoz u Beogradu organizovan po nedeljnom redu vožnje, dok minibusevi E2 i E9 neće saobraćati.

Parking servis neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima Beograda, saopštilo je ovo preduzeće.

Otvorene su sve javne garaže, dok će posebna SMS parkirališta i pauk služba raditi po starom.

Benzinske pumpe na putevima prvog i drugog reda i opštinskim putevima u Beogradu rade čitavog dana, a ostale najmanje od 6 do 20 sati.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading