DETALJI POTRAGE ZA DEČAKOM IZ BEOGRADA! Rekao vozaču autobusa da se uplašio nepoznatog čoveka i da je zato ušao, ubrzo je stigla policija

Autor: Republika

Vesti

04.11.2021

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozaču GSP-a Daliboru Miljkoviću, koji je sinoć nakon ponoći u autobusu u kojem je radio uočio Tomu (9) dečaka iz Žarkova za kojim je bila raspisana potraga, upućene su mnoge zahvalnice, među kojima i zahvalnica zamenika gradonačelnika Beograda, Gorana Vesića.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Nestali dečak iz Žarkova pronađen u autobusu

Vesić je zahvalio i policiji i rekao da postupak vozača Miljkovića zaslužuje da se bolje objasni način na koji se rade potrage za nestalim licima u Beogradu.

Malo pre 22 sata, MUP je alarmirao naš operativni centar koji kontroliše rad svih prevoznika. Raspisana je potraga nakon što je porodica dečaka, koji je iz Žarkova, prijavila da je dete nestalo. Imamo kamere u svim autobusima osim u pedesetak najstarijih vozila, pa preko operativnog centra možemo da proverimo da li se u nekom autobusu pojavila osoba koja se traži – rekao je Vesić.

U potragu su bili uključeni i vozači

Prema njegovim rečima, svi vozači su na displeju dobili informaciju o osobi koja se traži i vozači koji su u tom trenutku bili u vozilima uključeni su u potragu koju je vodio MUP.

Negde oko ponoći, vozač na liniji 31 primetio je dete koje je odgovaralo opisu kako ulazi u vozilo na stanici kod „Beograđanke”. Odmah je uključio četiri migavca, pitao dečaka odakle je i shvatio da je u pitanju dete koje se traži. Mališan mu je rekao da se uplašio nekog čoveka i ušao u autobus, te tako od Žarkova stigao do centra grada.

Naravno, odmah je alarmiran MUP, stigla je policijska patrola PS „Zvezdara”, koja je raspisala potragu. U međuvremenu, dečak se družio i sprijateljio s našim vozačem Daliborom, nakon čega je prebačen u policijsku stanicu i roditelji su došli po njega – istakao je Vesić.

Kako se navodi u saopštenju Sekretarijata za informisanje, on je dodao da je ovo primer kako zajednički može da se radi na ovakvim slučajevima.

Želim da zahvalim vozaču koji je bio veoma uporan i koji je potvrdio da je na svakoj stanici obraćao pažnju na sve putnike kako bi eventualno uočio osobu za kojom je raspisana potraga. Dugujemo mu zahvalnost jer je prepoznao dete, prišao mu i zahvaljujući činjenici da oko ponoći autobusi nisu puni, uspeo da porazgovara s njim i zaključi da je u pitanju dete za kojim je raspisana potraga. Sve se srećno završilo, a zahvalnost dugujemo i policiji, kao i vozaču Daliboru Miljkoviću – zaključio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading