Vesić: Otvaranjem nove saobraćajnice ispunjeno obećanje dato stanovnicima naselja Stepe Stepanovića

Autor:

Vesti

31.10.2021

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je otvorena za saobraćaj nova saobraćajnica dužine oko 130 metara, širine sedam metara sa obostranim trotoarima i kompletnom infrastrukturom, čime je rešen dugogodišnji problem stanovnika naselja Stepe Stepanovića koji nisu imali direktnu vezu na saobraćajnicu Vojvode Stepe. Time će se rasteretio pritisak na Kružni put, koji je bio jedina veza ka ulici Vojvode Stepe, istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Republika

Foto: BEOINFO

 

Radovi su izvedeni za samo 45 dana iako je rok za izgradnju 90 dana. Izvedeni su svi radovi osim radova na sadnji drvoreda, a koji će biti završeni tokom novembra. Vrednost radova je oko 25 miliona dinara.

Republika

Foto: BEOINFO

 

Danas je takođe pušten u saobraćaj deo saobraćajnice na Trošarini, koja predstavlja uklapanje Sektora 2 - spoljne magistralne tangente Borska - Petlja Lasta u postojeću saobraćajnicu Kružni put. 

Na ovaj način raskrsnica Vojvode Stepe je dobila konačnu formu i pun saobraćajni profil, čime se dobija puna saobraćajna funkcija novoizgrađene saobraćajnice Save Maškovića. Ovo će podići protočnost i nivo saobraćaja – ističe Vesić.

Republika

Foto: BEOINFO

 

Izvedeno je oko 75 metara saobraćajnice od čega je veći deo u profilu 2+2 saobraćajne trake, a ovaj deo saobraćajnice je i deo budućeg Sektora 3 Borske - Petlje Lasta koji će početi da se graditi sledeće godine.

Republika

Foto: BEOINFO

 

Urađena je kompletna komunalna infrastruktura, a vrednost radova je oko 50 miliona.

Tokom naredne nedelje imam sastanak sa Građevinskom direkcijom Srbije kako bi grad Beograd konačno preuzeo javne površine u naselju Stepa Stepanović što već godinama tražim. Kada se to dogodi moći ćemo da uredimo sada već zapuštena dečija igrališta i druge javne površine. Dao sam i nalog da se izvrši eksproprijacija privatne imovine vraćene u restituciji na parceli na kojoj je predviđen vrtić kako bismo do polovine naredne godine izgradili još jedan vrtić u ovom naselju. Beograd pobeđuje! – istakao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Kada apobeđuje

31.10.2021 17:18

Kako to da se još uvek koristi polunadvožnjak kod Dušanovca, nem ani proširenja kodnizlazabsa autoputa na Kumodraž i na nadvožnjak pa je svaki dan kolona automobila na autoputu jer je kod izlaza zaglavljeno. Nadvoznjak nema izlaz sa Braće Jerkovića na autoput prema Novom Beogradu i nema izlaz sa autoputa iz Niša na Pašino Brdo

nele011

31.10.2021 19:39

@Kada apobeđuje - Aman komentatori...pre onoGA ENTER...procitajte sta ste i kako napisali...Ispadosmo totalno nepismeni...

gege

01.11.2021 07:55

dobro ste se setili